Fotografija: Eksplozivna sredstava su pohranjena u skladište ubojne opreme do uništenja/Foto: Mate Piskor/CROPIX (ilustracija)
Eksplozivna sredstava su pohranjena u skladište ubojne opreme do uništenja/Foto: Mate Piskor/CROPIX (ilustracija)

Čovjek iz okolice Daruvara predao policiji 5 kg plastičnog eksploziva i 200 g TNT-a

Osim toga, predao je i devet ručnih bombi M75, četiri ručne bombe M52 P3, oko metar sporogorećeg štapina te dva topnička streljiva kalibra 20 milimetraMuškarac u dobi od 63 godine sa šireg daruvarskog područja dragovoljno je u utorak predao devet ručnih bombi M75, četiri ručne bombe M52 P3, oko pet kilograma plastičnog eksploziva PEP, 200 grama TNT eksploziva, oko metar sporogorećeg štapina te dva topnička streljiva kalibra 20 milimetra. 

Nelegalno oružje

Sve navedeno od njega je izuzeo policijski službenik za protueksploziju zaštitu ove policijske uprave, a eksplozivna sredstva su pohranjena u skladište ubojne opreme do uništenja.

- Zahvaljujemo se svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne.  

Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način - kažu u policiji