Fotografija: U jednome danu policija je na tri različita mjesta preuzela oružje koje su građani dobrovoljno predali
Foto: Danijel Soldo/CROPIX (Ilustracija)
U jednome danu policija je na tri različita mjesta preuzela oružje koje su građani dobrovoljno predali Foto: Danijel Soldo/CROPIX (Ilustracija)

Daruvarčanin prekrivao krovište pa pronašao 168 komada streljiva

Oružje se dobrovoljno predavalo i na garešničkom području gdje je 40-godišnjak prilikom čišćenja dvorišta pronašao 33 komada streljiva, jedno topničko streljivo, tri ručne bombe M75 i jednu ručnu bombu M52
Dvojica Daruvarčanina i jedan žitelj s područja Garešnice pronašli su i dragovoljno policiji predali veći broj streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

Čistio tavan

Kako javljaju iz PU bjelovarsko – bilogorske, u petak 06. kolovoza, 46-godišnjak s daruvarskog područja je policiji dragovoljno predao 168 komada streljiva kalibra 7,62 mm koje je pronašao na tavanu prilikom prekrivanja krova, dok je 60-godišnjak, također s daruvarskog područja, policiji dragovoljno predao četiri komada streljiva kalibra 7,62 mm koje je pronašao prilikom čišćenja tavana kuće.

Predao četiri bombe

40-godišnjak sa šireg garešničkog područja je prilikom čišćenja dvorišne zgrade pronašao 33 komada streljiva različitog kalibra, jedno topničko streljivo kalibra 20 mm, tri ručne bombe M75 i jednu ručnu bombu M52 koje je policiji dragovoljno predao.

Sve navedeno je pohranjeno u skladište ubojne opreme do uništenja.

-Zahvaljujemo svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji Manje oružja, manje tragedija te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne, poručuju iz PU bjelovarsko – bilogorske.