Fotografija: Bakica je prevezena u virovitičku bolnicu/ Foto: Boris Kovacev/CROPIX (ilustracija)
Bakica je prevezena u virovitičku bolnicu/ Foto: Boris Kovacev/CROPIX (ilustracija)

Bakica ispala iz traktorske prikolice i završila u putnom jarku

73-godišnjak nije stavio osigurač na krutu zglobnu vezu između traktora i gumenjaka te je došlo do ispadanja klina i otkapčanja prikolice, u čijem se tovarnom sanduku nalazila 73-godišnjakinja, kažu iz policijeJedna osoba teško je ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se u petak dogodila u Grubišnom Polju. Kako su izvijestili iz PU bjelovarsko-bilogorske, do nesreće je došlo prilikom prevrtanje traktorske prikolice, takozvanog gumenjaka, u kojoj se vozila nesretna bakica, a koja je tom prilikom ispala iz prikolice i završila u putnom jarku.

Nije stavio osigurač

- U petak 14. listopada oko 13.30 sati, 73-godišnjak je upravljao kroz Grubišno Polje, Ulicom Ivana Nepomuka Jemeršića iz smjera Grubišnog Polja u smjeru Velike Barne, traktorom Ursus daruvarskih registracijskih oznaka, za koji je bilo priključeno priključno vozilo tzv. „gumenjak“. Dolaskom do kućnog broja 98, poradi toga što 73-godišnjak nije osigurao stabilnost između oba vozila i onemogućio njihovo razdvajanje, odnosno nije stavio osigurač na krutu zglobnu vezu, došlo je do ispadanja klina te otkapčanja priključnog vozila koje je sletjelo u desni putni jarak te se preokrenulo na desnu bočnu stranu. Pri navedenom u tovarnom sanduku priključnog vozila nalazila se 73-godišnjakinja, koja je ispala iz priključnog vozila u putni jarak, opisali su nesretni događaj iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Nije bio pijan 

Dodaju i to da je 73-godišnjakinja zbog zadobivenih ozljeda vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu Virovitica na pružanje liječničke pomoći, gdje je utvrđeno da je zadobile teške tjelesne ozljede.

- Alkotestiranjem je utvrđeno da 73-godišnjak nije bio pod utjecajem alkohola, a protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog počinjenja kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ iz članka 227. Kaznenog zakona, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.