Fotografija: Dva Aljaška malamuta pobjegli su u Špišić Bukovici, a pronađeni su nakon dva dana kod ovčara u Maloj Barni"/Foto: Unpslash
Dva Aljaška malamuta pobjegli su u Špišić Bukovici, a pronađeni su nakon dva dana kod ovčara u Maloj Barni"/Foto: Unpslash

Aljaški malamuti pobjegli iz Špišić Bukovice pa pronađeni kod ovčara u Maloj Barni

Dva dana nakon što su pobjegli, pronašao ih je ovčar u Maloj Barni i zatvorio zbog bojazni da će napasti njegove ovceNesvakidašnji događaj zabilježen je u proteklim danima na području dvije županije. Naime, dok je vlasnica pasa u Špišić Bukovici, naselju u Koprivničko – križevačkoj županiji tragala za svoja dva odbjegla psa, oni su odlutali do Male Barne u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji i nameračili se na ovce na jednom imanju.

Pobjegli iz dvorišta

Kako piše u policijskom izvješću PU bjelovarsko – bilogorske, u subotu 5. studenog oko 15 sati u Špišić Bukovici, dva psa pasmine Aljaški malamut u vlasništvu 41-godišnjakinje su pobjegla iz dvorišta.

Dva dana kasnije, u ponedjeljak 7. studenog oko 3 sata u noći, u Maloj Barni kod Grubišnog Polja, navedene pse je u dvorištu zatekao 41-godišnjak te ih je privremeno zatvorio zbog bojazni da će napasti njegove ovce.

Novčano kažnjena

 -41-godišnjoj vlasnici pasa je naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kažu u policiji.

Dodajmo, skraćenim putem kroz Bilogorske šume, između dva spomenuta naselja udaljenost je oko 22 kilometra.