Fotografija: Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Galerija
Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Župan Marušić uručio novi kombi za djecu Češke osnovne škole J. A. Komenskog u Daruvaru

Vozilo vrijedno 41.983 eura služit će za prijevoz učenika. BBŽ je financirala 60 posto ukupne vrijednosti vozila, a posredstvom Saveza Čeha osigurano je preostalih 40 posto iznosaČeška osnovna škola Jana Amosa Komenskog u Daruvaru danas je dobila novo kombi vozilo vrijedno 41.983 eura koje će služiti za potrebe prijevoza učenika. Bjelovarsko-bilogorska županija financirala je 60 posto ukupne vrijednosti vozila, a Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade, posredstvom Saveza Čeha i saborskog zastupnika Vladimira Bileka, preostalih 40 posto. Ključeve vozila danas je ravnateljici škole Mariji Valek došao uručiti župan Marko Marušić. 

Župan Marko Marušić i gradonačelnik Damir Lneniček u novom kombiju/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Župan Marko Marušić i gradonačelnik Damir Lneniček u novom kombiju/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Ravnateljica Češke osnovne škole Jana Amosa Komenskog objasnila je zbog čega im je ovo vozilo bilo potrebno.

Ravnateljica škole Marija Valek/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Ravnateljica škole Marija Valek/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

- Zahvaljujem se Bjelovarsko-Bilogorskoj županiji i županu Marku Marušiću što su nam pomogli u nabavi novog kombi vozila jer bismo se teško usudili ići u tako veliku investiciju bez pomoći Županije. Novi kombi služit će za prijevoz naših učenika. Djecu vozimo u školu i iz škole, a također i na sva natjecanja na kojima sudjelujemo kao i na sva događanja koja su vezana uz odgojno obrazovni rad, Također bi se zahvalila i Savezu Čeha, njegovoj predsjednici Ana-Mariji Štruml-Tuček i saborskom zastupniku Vladimiru Bileku koji su nam pomogli osigurati ostatak sredstava za novo vozilo. Moramo se zahvaliti i Gradu Daruvaru i gradonačelniku Damiru Lneničeku koji nam izlazi u susret svaki put kada nam je nešto potrebno za djecu - rekla je ravnateljica škole Marija Valek.

Župan Marko Marušić naglasio je kako je ovaj događaj primjer onoga za što se zalaže od početka mandata, a to je suradnja sa svima na dobrobit svih stanovnika Bjelovarsko-bilogorske županije kao i njegovanje prijateljskog odnosa sa pripadnicima nacionalnih manjina u BBŽ-u. 

Župan Marko Marušić/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Župan Marko Marušić/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

- Zadovoljstvo je biti danas ovdje jer smo zajedničkim snagama nabavili novo kombi vozilo za djecu. Od početka mandata zalažem se upravo za takvu suradnju. Zajedno smo prikupili novac za nešto od čega će korist imati naša djeca. Ovo je jedan od tri kombija čiju nabavu sufinanciramo u ovoj godini. Škola u Velikom Trojstvu već ga je dobila, danas ste ga dobili vi u Daruvaru, a uskoro će ga dobiti i škola u Bereku. Na taj način želimo povećati kvalitetu i sigurnost prijevoza naše djece. Također se trebamo zahvaliti i Gradu Daruvaru koji je uvijek tu kada trebamo pomoć. Zajedno ćemo raditi i u budućnosti kako bi sva naša djeca imala što je moguće bolje uvjete za školovanje - rekao je župan Marko Marušić.

I predsjednica Saveza Čeha Ana-Marija Štruml-Tuček naglasak je stavila na suradnji za dobrobit djece. 

Predsjednica Saveza Čeha u RH Ana-Marija Štruml-Tuček/ Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Predsjednica Saveza Čeha u RH Ana-Marija Štruml-Tuček/ Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

- Zahvaljujem se i Županiji i školi i svima koji su sudjelovali u ovoj akciji. Kao što je rekao župan Marušić, ovo je primjer dobre prakse jer zajedno uvijek možemo više i bolje, a svima nam je cilj da naša djeca imaju što bolje uvjete i da sigurno mogu doći u školu i vratiti se kući. Zahvaljujem se i Vladimiru Bileku i Gradu Daruvaru i svima koji su sudjelovali u ovoj akciji - rekla je Ana-Marija Štruml-Tuček, predsjednica Saveza Čeha.   

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!