Fotografija: Župan Marušić sa suradnicima primio je delegaciju Plzenske županije/ Foto: BBŽ
Galerija
Župan Marušić sa suradnicima primio je delegaciju Plzenske županije/ Foto: BBŽ

Župan Marušić primio češku delegaciju: "Oduševljeni su radom Tehničke škole Daruvar"

Na prijemu se razgovaralo i o mogućnostima unaprjeđenja suradnje na području gospodarstva, kulture i turizmaBjelovarsko-bilogorska županija već niz godina razvija dobru suradnju s Plzenskom županijom, tehnološki najrazvijenijom županijom Češke Republike. Suradnja je potvrđena i ovotjednim posjetom njihovog izaslanstva gradu Daruvaru i našoj županiji, piše BBŽ.

Drugog dana posjeta izaslanstvo predvođeno zamjenikom plzenskog župana Vladimirom Krocom primio je župan Marko Marušić sa suradnicima. Gosti iz Češke tom su prigodom izrazili oduševljenje i poseban respekt prema Tehničkoj školi Daruvar. Županu i njegovim suradnicima potvrdili su kako su ih upravo iznimni rezultati i postignuća učenika te škole potaknuli da iznova posjete Daruvar i našu županiju.

Najviše se govorilo o uspjesima Tehničke škole Daruvar/ Foto: BBŽ
Najviše se govorilo o uspjesima Tehničke škole Daruvar/ Foto: BBŽ

Učenici daruvarske škole redovito sudjeluju na Međunarodnom natjecanju u robotici koje organizira Plzenska županija, a posljednje četiri godine ostvarili su takve iznimne rezultate da ih Česi, kako su to sami rekli, smatraju pravim čudom. Upravo zato su poželjeli doći i iz prve ruke se upoznati s njihovim načinom rada kako bi nešto od toga primijenili u svojim školama i u konačnici počeli postizati slične rezultate i postignuća, prenosi BBŽ.

Češka delegacija najavila je novi posjet Daruvaru i BBŽ/ Foto: BBŽ
Češka delegacija najavila je novi posjet Daruvaru i BBŽ/ Foto: BBŽ

Osim o Tehničkoj školi Daruvar razgovaralo se i o drugim temama iz područja školstva te o mogućnostima unaprjeđenja suradnje prvenstveno na području gospodarstva, kulture i turizma.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!