Fotografija: Župan Marko Marušić obišao OPG Letec pored Čazme, kandidata za najbolji OPG u Hrvatskoj/Foto: BBŽ
Galerija
Župan Marko Marušić obišao OPG Letec pored Čazme, kandidata za najbolji OPG u Hrvatskoj/Foto: BBŽ

Župan Marušić obišao kandidata za najbolji OPG u Hrvatskoj

Otvorili smo malu siranu u kojoj od kozjeg mlijeka proizvodimo razne vrste sireva i drugih mliječnih proizvoda, pojasnio je vlasnik OPG-a Letec pokraj ČazmeU sklopu svog boravka na području Grada Čazme župan Marko Marušić posjetio je i Obiteljsko gospodarstvo Letec u Donjem Dragancu koje je kandidirano za nagradu za najbolji OPG u 2022. godini u RH, javljaju iz BBŽ-a.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Gospodarstvo se prostire na oko 200 hektara i na njemu se vlasnik Igor Letec sa svojom obitelji bavi ratarstvom i stočarstvom. Od ratarskih kultura Leteci u ekološkoj proizvodnji uzgajaju zob, heljdu, pir i kukuruz, dok se u stočarskom dijelu bave uzgojem jelena, muflona i koza.

Investicija u siranu

- Nedavno smo otvorili i malu siranu u kojoj od kozjeg mlijeka proizvodimo razne vrste sireva i drugih mliječnih proizvoda koje smo ponudili tržištu na zagrebačkom i bjelovarskom području – pojasnio je vlasnik gospodarstva napominjući da je investicija u siranu vrijedna gotovo tri milijuna kuna.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Samo riječi hvale za ovo gospodarstvo imao je gradonačelnik Dinko Pirak.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

-Ovo je jedno mlado obiteljsko gospodarstvo i dobar je primjer kako se može napraviti puno toga u kratkom vremenu. Asortiman proizvoda koje ovo gospodarstvo proizvodi je vrlo atraktivan i rijedak i to je možda način na koji se može tražiti put u poljoprivredi – kazao je gradonačelnik Pirak.

Mjere Županije

Zadovoljstvo viđenim nije krio ni župan Marušić.

-Iskreno čestitam obitelji Letec na svemu što su u kratkom roku učinili i doista sam impresioniran ovim što sam vidio. Ono što mi kao Županija možemo je da smo raspisali mjere za naše poljoprivrednike vrijedne 2,5 milijuna kuna. Sa mnom je i pročelnik za poljoprivredu Zlatko Pavičić i vjerujem da će u razgovoru s njim i gospodin Letec moći konkurirati za naše mjere a sve u svrhu poboljšanja i proširenja svog gospodarstva – kazao je župan, piše BBŽ.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ