Fotografija: Župan Marušićzadovoljan je brzom reakcijom poduzetnika/Foto: MojPortal.hr
Župan Marušićzadovoljan je brzom reakcijom poduzetnika/Foto: MojPortal.hr

Na natječaje Ministarstva javilo se najviše poduzetnika iz BBŽ-a: "Stigla čak 121 prijava"

Iznimno sam zadovoljan što su se poduzetnici u tako velikom broju odazvali mom apelu i pokazali da su itekako zainteresirani za razvoj svojih tvrtki, a i županije, kaže MarušićBjelovarsko-bilogorski župan krajem prošlog mjeseca pozvao je sve tvrtke s područja županije da se javne na javne pozive Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Iz Županije su danas javili da je županov apel urodio plodom, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Poduzetnici s područja Bjelovarsko-bilogorske županije odazvali su se nedavnom apelu župana Marka Marušića i u velikom se broju prijavili na javne pozive Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU koji su bili otvoreni do 28. veljače 2022.

100 prijava u tri dana

Prema pristiglim podacima, na četiri javna poziva za iskaz interesa za programe koji će se financirati, prijavila se ukupno 121 tvrtka s područja županije i po tome je Bjelovarsko-bilogorska županija najuspješnija u Hrvatskoj!

Prije županovog apela u Ministarstvo je pristigla samo 21 prijava, a u tri dana nakon njegova poziva njih još 100. Takvim interesom poduzetnici s područja županije imat će važnu ulogu u kreiranju ciljanih poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz europskih fondova.

Podsjetimo, tim novcem financirat će se četiri područja - zeleni rast, hrana i poljoprivreda, pametne i kreativne industrije te kontinentalni turizam.

Najuspješniji u Hrvatskoj

- Iznimno sam zadovoljan što su poduzetnici prepoznali važnost trenutka i u tako se velikom broju odazvali mom apelu te time pokazali da su itekako zainteresirani za razvoj vlastitih tvrtki, a i same županije. Ovim putem im želim zahvaliti na brzoj reakciji, a zahvaljujem i medijima koji su prenijeli moj apel i time pomogli da informacija dođe do poduzetnika – poručuje župan Marko Marušić.

Prema iskazanom interesu iza Bjelovarsko-bilogorske županije je Osječko-baranjska s ukupno 96 prijava, Virovitičko-podravska 75, Vukovarsko-srijemska 61, Karlovačka 40, Brodsko-posavska 27, Požeško-slavonska 25, Sisačko-moslavačka 21 te sve ostale županije s još 52 prijave", stoji u propćenju.