Fotografija: U tijeku je izrada projektno tehničke dokumentacije koju će financirati Sajam/Foto: BBŽ
Galerija
U tijeku je izrada projektno tehničke dokumentacije koju će financirati Sajam/Foto: BBŽ

Za dotrajali krov hale Bjelovarskog sajma 320.000 €: "Ovo je doprinos sigunosti i razvoju Sajma"

"Postojala je opasnost da se na dolazećem Sajmu ne održi Državna stočarska izložba", upozorio je direktor Sajma Zlatko SalajBjelovarsko-bilogorska županija i Ministarstvo poljoprivrede potpisali su sporazum kojim se upaniji odobrava iznos od 320.000 eura za sanaciju krovišta na nekretnini u kojoj se održava Državna stočarska izložba na sajamskom prostoru u Gudovcu, javljaju iz BBŽ-a.

- Odobrena nam je financijska pomoć u iznosu od 320.000,00 eura. Potpisivanjem sporazuma s Ministarstvom poljoprivrede, osigurali smo ovaj značajan iznos koji će nam omogućiti da poduzmemo sve potrebne korake kako bismo sanirali krovište i osigurali sigurno okruženje za naše posjetitelje, izlagače i sve koji sudjeluju u stočarskoj izložbi. Ova investicija ne samo da će osigurati očuvanje tradicije već će pridonijeti i razvoju našeg sajamskog prostora koji je godinama poznati na međunarodnoj razini - kazao je Marušić.

Dotrajalo krovište

Direktor Gudovačkog sajma Zlatko Salaj zadovoljan je ovim ulaganjem i suradnjom s vlasnicima Bjelovarskog sajma.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Krovište je puno rupa, dotrajalo i više se ne može popravljati. Postojala je opasnost da se na dolazećem sajmu ne održi Državna stočarska izložba. No, nakon što je došla pomoć Ministarstva, zahvaljujući angažmanu Županije, odlučili smo još ovaj put nekako osposobiti krovište. Ovo je velika hala, ima skoro 3000 kvadrata i Sajam ipak ne može samostalno ići u ovako velike investicije, kazao je Salaj te zahvalio Ministarstvu poljoprivrede, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Gradu Bjelovaru.

Poziv za dostavu ponuda

Zamjenik gradonačelnika grada Bjelovara Igor Brajdić kazao kako je ovo vrijedna i velika investicija te istaknuo da je važno poboljšati prometnu dostupnost i parkirališni prostor na sajmu.

U tijeku je izrada projektno tehničke dokumentacije koju će financirati Sajam, a nakon toga Bjelovarsko-bilogorska županija kao većinski vlasnik, raspisat će poziv za dostavu ponuda putem Javne nabave za izvođenje radova, piše BBŽ.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!