Fotografija: Sve je spremno za 24. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Sve je spremno za 24. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam/ Foto: Deni Marčinković

Salaj: "24. Proljetni sajam bit će najveći do sada. Popunjen je cijeli izložbeni prostor"

Kad smo krenuli u ovu priču na Sajmu nije bilo niti lopata, a sada se traži mjesto više. Upravo zbog toga ići ćemo u kupnju dodatnih parcela, kaže župan Marko Marušić- 24. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam bit će najveći do sada, poručio je direktor Sajma Zlatko Salaj na današnjoj konferenciji za medije. 

Kako kaže, popunjen je sav vanjski i unutarnji izložbeni prostor, a dio izlagača morali su odbiti.

- Konkretno, predstavit će se oko 400 izlagača i to na bruto površini od oko 10 hektara. Naime, izlagači traže više prostora na Proljetnom sajmu u odnosnu na Jesenski, jer se u ovo vrijeme predstavlja poljoprivredna mehanizacija. Zadovoljstvo mi je da će se sve ono što se danas nudi na hrvatskom tržištu, pa čak i nešto više toga, biti predstavljeno u Gudovcu, poručio je Salaj.

Popunjen je sam izložbeni prostor/ Foto: Deni Marčinković
Popunjen je sam izložbeni prostor/ Foto: Deni Marčinković

Proljetni sajam po prvi puta će imati i zemlju partnera, a to je Sjeverna Makedonija. Uz 24. Proljetni sajam, od petka do nedjelje održat će se i Sajam poljoprivredne mehanizacije, 5. HOROP Sajam opreme za hortikulturu i 5. GRO-KO Sajam građevinske i komunalne opreme.

Posebna regulacija prometa

Budući da cesta kroz Gudovac još uvijek nije završena, bit će uspostavljena posebna regulacija prometa, s ciljem izbjegavanja gužvi koje su se događale na posljednjim sajmovima.

- U subotu i nedjelju bit će osigurano parkirališta na obilaznici u blizini sajma. Policija će posebno regulirati promet i preusmjeravati vozače na ta parkirališta, s kojih će ih do Sajma prevoziti autobusi. Ta parkirna mjesta, kao i prijevoz autobusom su u potpunosti besplatna. Također, tijekom ta dva dana vozit će i besplatni autobus s bjelovarskog kolodvora i to po principu da svaki puni sat kreće s kolodvora u smjeru Sajma, a na svakih pola sata sa Sajma prema kolodvoru, kazao je direktor Bjelovarskog sajam.

Snižene cijene ulaznice

Dodao je i to da su snizili cijele ulaznice koje sada iznose 4 i 5 eura, što je prema njegovim riječima, daleko najjeftiniji u regiji. 

Čestitke na organizaciji još jednog sajma, direktoru i njegovoj ekipi uputio je bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić. 

Marko Marušić, Zlatko Salaj i Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković
Marko Marušić, Zlatko Salaj i Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković

- Grad Bjelovar čvrsto stoji uz Sajam, jer je to ponos Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije. Inače, Grad puno ulaže u poljoprivredu i gospodarstvo, a naše mjere kreirane su upravo u suradnji s ljudima koji ovdje izlažu, rekao je Brajdić te pozvao sve da u petak, subotu i nedjelju posjete Gudovac.

Ministrica otvara Sajam

Zadovoljstvo viđenim iskazao je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

- Kad smo krenuli u ovu priču na Sajmu nije bilo niti lopata, a sada se traži mjesto više. Upravo zbog toga ići ćemo u kupnju dodatnih parcela, a cilj nam je godinu ispuniti sa što više manifestacija na sajamskom prostoru. Veseli me što će u sklopu Proljetnog sajma svoje štandove imati i ministarstva poljoprivrede i gospodarstva, tako da će naši posjetitelji moći dobiti informacije iz prve ruke, naglasio je Marušić te dodao da će 24. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam otvoriti ministrica poljoprivrede Marija Vučković. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!

Izlagači već postavljaju mehanizaciju/ Foto: Deni Marčinković
Izlagači već postavljaju mehanizaciju/ Foto: Deni Marčinković