Fotografija: Organizatori su zadovoljni netom završenom sajamskom manifestacijom/ Foto: Martina Čapo
Galerija
Organizatori su zadovoljni netom završenom sajamskom manifestacijom/ Foto: Martina Čapo

Zlatko Salaj: "U dva dana sajmom procirkuliralo između 4 i 5 tisuća ljudi"

Većina izlagača izrazila je zadovoljstvo posjetom, a ono što je još važnije, itekako su zadovoljni trgovinom. U subotu se ispred štandova stvarala gužva, odnosno čekalo se u redu za kupnju, kaže SalajUnatoč lošem vremenu koje je obilježilo protekli vikend, svi izlagači koji su se prijavili za 18. Međunarodni pčelarski sajam, 9. Izložbu vina i vinogradarske opreme te 2. Sajam vjenčanja, u Gudovac su i došli, potvrdio je Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma.

- Većina izlagača izrazila je zadovoljstvo posjetom, a ono što je još važnije, itekako su zadovoljni trgovinom. U subotu smo imali desetak autobusa, tako da su se ispred štandova stvarale gužve, odnosno čekalo se u redu za kupnju. Nadalje, veseli nas i to što su predavanja bila sjajno posjećena, posebice u subotu kada se u aukcijskoj dvorani tražilo mjesto više, poručio je Salaj.

Dodao je i to da se na sajmu predstavilo oko 170 izlagača, koji su ispunili oko 5000 kvadratnih metara natkrivenog prostora.

Dobro se tržilo

- Kroz sajamski prostor u dva dana sajmovanja prošlo je između četiri i pet tisuća posjetitelja. Subota je bila jača što se pčelara tiče, dok je u nedjelju privukla ljude koji došli prošetati i nešto kupiti. Jako puno ljudi Gudovac je napustilo s vrećicama u ruci, istaknuo je Salaj.

Iako je iznimno prošle godine Međunarodni pčelarski sajam pripojen Proljetnom sajmom, protekli vikend još je jedan dokaz da najslađa sajamska manifestacija treba ostati zaseban događaj, smatra direktor.

Zlatko Salaj/Foto: Martina Čapo
Zlatko Salaj/Foto: Martina Čapo

- Od samih početaka pčelarski sajam predviđen je da bude samostalan. Lani su se pčelari utopili u Proljetnom sajmom, a mnogi posjetitelji tražili su iz po cijelom prostoru. Naime, pčelari trebaju puno prostora. Ovog vikenda šetnica je bila široka više od pet metara, a subotom se njome nije moglo prolaziti, pojasnio je prvi čovjek Bjelovarskog sajma.

Sajam vjenčanja tek treba razviti

Što se sajma vjenčanja tiče, Salaj i dalje smatra da ta manifestacija itekako ima potencijala.

- Najviše događaja održalo se u nedjelju, poput modnih revija i natjecanja budućih mladenaca. Taj dio bio je zanimljiv, a već imamo novih ideja, s obzirom na to da je taj sajam još u razvoju. Također, imali smo dobru posjetu i na vinskom dijelu, koji je posjetitelje privlačio u oba dana. Sklopljeni su brojni poslovi i ugovori, a u sklopu ocjenjivanja vina imali smo 103 uzorka s područja cijele Hrvatske.

Sajam vjenčanja tek treba razvijati/Foto: Martina Čapo
Sajam vjenčanja tek treba razvijati/Foto: Martina Čapo

U sklopu vinskog dijela veselo je bilo oba dana/ Foto: Grad Bjelovar
U sklopu vinskog dijela veselo je bilo oba dana/ Foto: Grad Bjelovar

Rezultate još uvijek ne znamo, Komisija je odradila svoj posao, odnosno dala ocjene, a sada ostaje zbrajanje i oduzimanje lista. Kao što smo najavili, dodjela nagrada bit će u sklopu Proljetnog sajma, kazao je Zlatko Salaj, dodavši da je održano i ocjenjivanje pripreme medenjaka, a u tom izboru našao se 31 uzorak.

Pripreme za Proljetni sajam

Iduća manifestacija koja se održava na sajamskom prostoru u Gudovcu je 24. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam. Prema riječima direktora, dobar dio posla već je odrađen.

-  S pripremama smo krenuli još prošle godine. U idućih dan, dva raščistit će se sajamski prostor i kreću radovi za Proljetni sajam, koji će se održati 24. do 26. ožujka, zaključio je direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!