Fotografija: Mario je pušten iz Remetinca/Foto: Hitna uživo
Mario je pušten iz Remetinca/Foto: Hitna uživo

Vozač Hitne koji je pregazio maloljetnike pušten iz zatvora: "Sretni smo, Mario se vraća obitelji"

"Naš jučerašnji prosvjed ipak je imao smisla. Mariju u Remetincu nije bilo mjesto, čovjek ima pravo braniti se sa slobode. Srce mi je zbog toga veliko kao kuća", poručio je PetrušićIzvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici odlučivalo je o žalbi na istražni zatvor za vozača Hitne Marija Macana, koji je pregazio troje maloljetnika na Bundeku.

Žalba Macanovih odvjetnika djelomično je prihvaćena te je odlučeno kako će se on odsad braniti sa slobode, piše Jutarnji list. No, da ne bi došlo do ponavljanja djela, sud je odlučio Macanu oduzeti vozačku dozvolu.

Na Facebook stranici Hitne uživo već su i objavili njegovu fotografiju kako napušta Remetinec.

Hitnjaci zadovoljni odlukom

Kako se osjeća i koliko je zadovoljan razvojem događaja, upitali smo Tomislava Petrušića iz udruge Hitna uživo 194, inače zaposlenika Hitne medicinske omoći iz Daruvara.

- Jako smo sretni i zadovoljni što je naš jučerašnji prosvjed imao smisla. Mariju u Remetincu nije bilo mjesto, čovjek ima pravo braniti se sa slobode. Zadovoljni smo svi u udruzi, zahvaljujemo svima koji su došli na prosvjed. Imali smo podršku od Zadra do Vukovara. Naš pritisak je urodio plodom, Mario je slobodan i vraća se svojoj obitelji, srce mi je zbog toga veliko kao kuća, poručio je Petrušić.

Dobijete informaciju odmah, pratite nas na Facebooku!