Fotografija: Tradicionalna povorka ove će godine nažalost izostati, ali je pripremljen zabavni program/Foto: Predrag Uskoković
Galerija
Tradicionalna povorka ove će godine nažalost izostati, ali je pripremljen zabavni program/Foto: Predrag Uskoković

Vlast u Daruvaru sutra preuzimaju maškare. Cegledi: "Bit ću dio urote i predat ću im ključeve"

Imat ćemo fašnik iznenađenja, odnosno maškare će naprasno preuzeti vlast u gradu, jer moramo poštivati epidemiološke mjere, kaže CeglediUnatoč pandemijskim uvjetima daruvarske maškare ipak će u svoje ruke preuzeti ključeve grada. 

- Imat ćemo fašnik iznenađenja, odnosno maškare će naprasno preuzeti vlast u gradu, jer moramo poštivati epidemiološke mjere. Međutim, bit ću dio urote i predat ću im ključeve, poručila je zamjenica daruvarskog gradonačelnika Vanda Cegledi.

Plakat fašnika u Daruvaru/ Foto: Grad Daruvar
Plakat fašnika u Daruvaru/ Foto: Grad Daruvar

Program počinje u subotu u 10 sati nastupom Amaterskog kazališta Daruvar, Gradskog puhačkog orkestra i Daruvarskih mažoretkinja. Nakon njih Trgom kralja Tomislava zavladat će mađioničarski show, a neće izostati ni štulaš s balonima.

Koncert u izlogu

Nastavak fašnika predviđen je u utorak, tradicionalnim koncertom Glazbene škole Brune Bjelinskog, ali ovog puta na netradicionalan način.

- Koncert će se održati u izlogu, odnosno u uredu matičara, ali će glazbenici biti vidljivi s trga. Početak je previđen u 18 sati, a nakon koncerta bit će i spaljivanje Zločka, pojasnila je Cegledi te dodala da će tradicionalna maskirana povorka i podjela krafni ove godine nažalost izostati.