Fotografija: Dragan Gazibara, nutricionist s višegodišnjim iskustvom u Odjelu prehrane i usluživanja s dijetetikom u Daruvarskim toplicama/Foto: MojPortal.hr
Galerija
Dragan Gazibara, nutricionist s višegodišnjim iskustvom u Odjelu prehrane i usluživanja s dijetetikom u Daruvarskim toplicama/Foto: MojPortal.hr

NOVITET Daruvarske toplice gostima nude svježe domaće proizvode s lokalnih OPG-ova

"Najvažnije je da je ta hrana proizvedena na području Grada Daruvara i okolice na tradicionalan način te da je nutritivno bogata, a siromašna konzervansima, aditivima i stabilizatorima"Daruvarske toplice pokrenule su novu sjajnu stvar za svoje goste od koje korist imaju i lokalni OPG-ovci. Naime, u ponudu svog restorana uključile su proizvode lokalnih proizvođača kako bi svojim gostima ponudili svježe i, što je još važnije, zdrave domaće obroke.

- Odlučili smo našim gostima ponuditi hranu držaći se dva temeljna standarda: da je nutritivno bogata te da je siromašna konzervansima, aditivima i stabilizatorima. A ono što je najvažnije u cijeloj priči jest da je ta hrana proizvedena na području Grada Daruvara i okolice na tradicionalan način - kaže Dragan Gazibara, nutricionist koji iza sebe ima višegodišnje radno iskustvo u Odjelu prehrane i usluživanja s dijetetikom u Daruvarskim toplicama.

Poruka na frižideru je jasna... / Foto: MojPortal.hr
Poruka na frižideru je jasna... / Foto: MojPortal.hr

No, cilj vodstva Daruvarskih toplica nije samo poslužiti gostima zdravu, domaću hranu nego i svoje goste kao potencijalne kupce tih istih proizvoda usmjeriti prema lokalnim proizvođačima. 

- Naša želja je da ti proizvodi koje imamo nađu put do naših gostiju koji, ako pokažu želju, mogu kontaktirati OPG-ove čiju hranu imamo u ponudi te u skladu sa svojim željama i mogućnostima, za sebe kupiti proizvode naših OPG-ovaca prije odlaska iz Daruvarskih toplica - kaže Gazibara.

Svježe, lokalno i bez aditiva / Foto: MojPortal.hr
Svježe, lokalno i bez aditiva / Foto: MojPortal.hr

Tako se sada u restoranu hotela Termal u Daruvarskim toplicama kao novitet nalazi i frižider obložen drvom. Oblogu su napravili radnici obližnjeg Suvenira Arbor iz Sirača, a sve kako bi se naglasak stavio na - prirodno. 

Drveni okvir za frižider napravljen je u Suveniru Arbor iz obližnjeg Sirača / Foto: MojPortal.hr
Drveni okvir za frižider napravljen je u Suveniru Arbor iz obližnjeg Sirača / Foto: MojPortal.hr

- To je planski zaokružena priča i to je prvi put da smo uspjeli na ovaj način promovirati proizvode s područja Grada Daruvara i okolice. Istovremeno, sami proizvođači svojim deklaracijama stoje iza svojih proizvoda koji su iznimno zdravi i, što je posebno važno, domaći - sa zadovoljstvom priča Gazibara.

Naime, gosti Daruvarskih toplica i prije su tražili od osoblja da ih upute prema domaćim OPG-ovima, a sada im kroz direktnu suradnju nude upravo njihove proizvode. Nakon kušanja, najmanji je problem i veliko zadovoljstvo hranom zadovoljnog gosta spojiti s vlasnicima lokalnih OPG-ova. Gosti koji su zadovoljni domaćom hranom, a najčešće su oduševljeni, dio proizvoda će ponijeti sa sobom. Priča o domaćoj hrani u Daruvarskim toplicama koju će oni usmenom predajom širiti dalje zapravo je i najbolja reklama. 

Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr

- Proizvodi OPG-ovaca koje nudimo nisu tretirani bilo kakvim sredstvima. Dakle, sve je prirodno napravljeno. U ponudi imamo voće, prvenstveno jabuke. Također imamo i mliječni program koji se sastoji od svježih sireva, tvrdih i polutvrdih te jogurta. Još nudimo i domaće džemove, domaći med, a sjajno su prihvaćeni prirodno rađeni sokovi koji nisu pasterizirani i nemaju nikakvih aditiva. Riječ je, primjerice, o mješavini domaće cikle i mrkve, ili čistom soku od višnje... Ti okusi su tako prirodno bogati da ih je pravi užitak piti - objašnjava Gazibara.  

Domaći med i džemovi / Foto: MojPortal.hr
Domaći med i džemovi / Foto: MojPortal.hr

Prirodni domaći sokovi oduševili su goste Daruvarskih toplica / Foto: MojPortal.hr
Prirodni domaći sokovi oduševili su goste Daruvarskih toplica / Foto: MojPortal.hr

Daruvarske toplice zapravo su tek započele priču sa svježom domaćom hranom na meniju jer ponudu, kažu, vrlo brzo namjeravaju proširiti, prije svega domaćim suhomesnatim proizvodima. Također pozivaju lokalne OPG-ove da im se jave i ponude svoje proizvode. 

- Ova lokalna priča uskoro bi trebala postati bitno šira. Naime, uskoro želimo imati, primjerice, cijelu liniju buffeta za doručak od domaćih, svježih namirnica koje su proizvedene na području Grada Daruvara i okolici. To će biti najbolji i najzdraviji mogući početak dana za naše goste - zaključio je Gazibara.

Domaći jogurt proizveden nedaleko od Daruvarskih toplica / Foto: MojPortal.hr
Domaći jogurt proizveden nedaleko od Daruvarskih toplica / Foto: MojPortal.hr

Restoran u hotelu Termal Daruvarskih toplica/Foto: MojPortal.hr
Restoran u hotelu Termal Daruvarskih toplica/Foto: MojPortal.hr