Fotografija: Marina Ivanko, vlasnica caffe bara Laguna/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Galerija
Marina Ivanko, vlasnica caffe bara Laguna/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr

Vlasnica daruvarske Lagune dobila nagradu Obrtničke komore: "Smije se i kad pada od umora"

Marina Ivanko već više od desetljeća vodi kafić u središtu Daruvara, a gosti za nju imaju samo riječi hvale. Sada je za svoj neumorni rad dobila i prestižnu nagradu Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županijeDobro znamo što znači kada se za nekoga kaže da ima "zlatne ruke".

Upravo to prestižno priznanje Hrvatska obrtnička komora - Obrtnička komora Bjelovarsko-bilogorske županije, dodijelila je daruvarskoj ugostiteljici, vlasnici caffe bara "Laguna", Marini Ivanko, koja već više od desetljeća u prostoru u središtu grada, takozvanoj "Japanskoj četvrti", dočekuje svoje vjerne goste.

Nagrada je uistinu otišla u prave ruke, jer Marina je poznata među Daruvarčanima, ali i posjetiteljima, kao srdačna i radišna osoba kojoj ništa nije teško, a posla uvijek ima napretek.

Rodnu Njemačku zamijenila Hrvatskom

Gospođa Marina Ivanko rođena je u njemačkom Geislingen an der Steige, gdje je i završila srednjoškolsko obrazovanje postavši mesarka. No, život ju je odnio drugim putem pa je 1998., tek što je napunila 18 godina, došla živjeti u Hrvatsku gdje je u svoje, kako rekosmo zlatne, ruke preuzela obiteljski lokal i u njemu otvorila ugostiteljski obrt Laguna.

U obrtu joj nesebično pomažu članovi obitelji, suprug i djeca, kako bi zajedničkim snagama uspješno poslovali.

U obrazloženju nagrade članovi komisije naveli su kako objekt, unatoč teškoćama koje prate ovaj sektor, pozitivno posluje svake godine, te se nadaju i daljnjem uspješnom poslovanju.

- Gospođa Marina predsjednica je ceha ugostitelja udruženja obrtnika Daruvar, potpredsjednica je Udruženja, članica je Upravnog odbora Udruženja te članica Skupštine Obrtničke komore Bjelovarsko bilogorske županije. Redovito se odaziva na sastanke te aktivno sudjeluje u radu tijela te donošenju i kreiranju Zakona a sve na poboljšanje stanja obrtnika - kažu u HOK-u.

Marina Ivanko, vlasnica caffe bara Laguna/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Marina Ivanko, vlasnica caffe bara Laguna/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr

Osim obrtničkih institucija, same riječi hvale za Marinu Ivanko imaju i njeni vjerni gosti.

- Znamo da joj često nije lako, ima jako mnogo posla, ali uvijek se trudi biti nasmijana i pružiti vrhunsku uslugu, čak i kad "pada s nogu od posla" - rekla nam je tako za Marinu Ivanko jedna stalna gošća popularnog kafića. Drugi u zezanciji dodaju kako kod nje "nema šale".

- Ako je radno vrijeme gotovo, nema onog "ajmo još jednu". I pritom se nitko ne buni, jer svi znamo koliko radi i da je, kada je kraj radnog vremena, treba pustiti da se odmori - kažu.

"Da mi je naći radnu snagu"

Iako smo nešto pokušali "izvući" i od nagrađene vlasnice Lagune, to nije bio lak novinarski zadatak. Pravdala se gužvom i poslom, a zapravo je samo - skromna. No, rekla je da je ponosna na ovo priznanje te nam se požalila samo na jednu stvar, a koja bi joj znatno olakšala posao.

- Nema radne snage! Eto, to je najveći problem nas ugostitelja svuda, ne samo u Daruvaru. Kada bih mogla pronaći kvalitetne radnike, možda bih se malo i odmorila. Ali, što je tu je, idemo dalje raditi - kaže dok užurbano kuha kave i toči pića kako gosti ni slučajno ne bi čekali.

Puštamo ju njezinom poslu, zadovoljni što su regionalni obrtnici prepoznali da ova radišna i marljiva žena zaslužuje priznanje, ali i sretni što još ima toliko ljudi koji, unatoč svemu, vole i žive svoj posao.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!