Fotografija: Načelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Načelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Načelnika Općine Končanica Zlatka Bakunića Obrtnička komora nagradila za poticanje obrtništva

Dodaje kako je Općina uvijek tu kada treba pomoći obrtnicima u Končanici, kojih nema mnogo ali su ipak dovoljni za svakodnevne potrebe stanovnikaHrvatska obrtnička komora - Obrtnička komora Bjelovarsko-bilogorske županije dodijelila je nagrade i posebna priznanja najzaslužnijim obrtnicima s tog područja. Među nagrađenima su i oni koji su svojim radom poticali obrtništvo i rad obrtničkih institucija.

Jedan od njih je i načelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić, kojem je HOK na svečanosti u Bjelovaru dodijelio Plaketu s pisanim priznanjem na prijedlog Udruge obrtnika Daruvar. Iako zbog obveza, posljednje sjednice Općinskog vijeća u 2023. godini, Bakunić nije mogao prisustvovati dodjeli nagrade, rekao nam je kako se uvijek trudi podupirati obrtnike.

- Iskreno, ne znam zašto sam je dobio, nisam bio tamo pa ne znam što piše na priznanju - skromno nam je i kroz smijeh rekao. No, dodao je, oduvijek se trudio pomoći obrtnicima te je aktivno podupirao rad njihovih institucija.

- Prisutan sam u radu i na događanjima brojnih obrtničkih institucija, uključujem se i pomažem koliko mogu - rekao je.

Novi obrtnici uvijek dobrodošli

Dodaje kako je Općina uvijek tu kada treba pomoći obrtnicima u Končanici, kojih nema mnogo ali su ipak dovoljni za svakodnevne potrebe stanovnika.

- Imamo pekare, zidare, trgovce, razne uslužne obrte, automehaničare... Sve što je potrebno za život na ovom prostoru. Možemo reći da nam je uvijek žao kada se neki obrt ugasi, ali nam je s druge strane i drago jer se to u ovoj Općini nikada nije dogodilo zbog neprofitabilnosti obrta, već radi odlaska u mirovinu, starosti obrtnika i slično... - kaže.

Ističe kako su obrtnici u Končanicu uvijek dobrodošli, kao i svako, malo, srednje ili veliko poduzeće koje namjerava zapošljavati ljude.

- Svakom novom obrtniku izaći ćemo u susret i pomoći koliko je u našim mogućnostima, zaključuje načelnik Bakunić.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!