Fotografija: Od utrka gorivo dodatno pojeftinjuje/ Foto: Ranko Suvar/CROPIX
Od utrka gorivo dodatno pojeftinjuje/ Foto: Ranko Suvar/CROPIX

Gorivo od utorka dodatno pojeftinjuje, ali uštedu baš i nećete osjetiti

Cijene naftnih derivata određene temeljem predmetne Uredbe dodatno će se sniziti u odnosu na sada važećeVlada je u subotu održala telefonsku sjednicu na kojoj je, kako je priopćeno iz Banskih dvora, donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, javlja Jutarnji.

- Sukladno donesenoj Uredbi dosadašnji način izračuna najviših cijena se primjenjuje i za sljedećih sedam dana, pa se najviša cijena utvrđuje prema formuli jednako za sva maloprodajna mjesta u Republici Hrvatskoj, na temelju sedmodnevnog obračunskog razdoblja, s ograničenom maržom od 0,65 kn po litri za benzin i dizel, a za plavi dizel 0,40 kn po litri, navela je Vlada u priopćenju.

- Cijene naftnih derivata određene temeljem predmetne Uredbe dodatno će se sniziti u odnosu na sada važeće, pa će od utorka nove cijene biti: benzin 11,19 kn po litri (smanjenje za 0,11 kn), dizel 12,12 kn po litri (smanjenje za 0,02 kn) i plavi dizel 8,49 kn po litri (smanjenje za 0,01 kn). Da nema mjera Vlade, benzin bi bio 13,06 kn po litri, dizel 14,57 kn po litri, a plavi dizel 9,38 kn po litri, priopćili su iz Banskih dvora, prenosi Jutarnji list.