Fotografija: Velik broj covid zaraženih liječnika i sestara u Daruvaru i Siraču, najteže je u laboratoriju/Foto: MojPortal
Galerija
Velik broj covid zaraženih liječnika i sestara u Daruvaru i Siraču, najteže je u laboratoriju/Foto: MojPortal

Velik broj covidom zaraženih liječnika i sestara u Daruvaru i Siraču: "Najteže je u laboratoriju"

Stoga sve slučajeve koji nisu hitni prebacujemo na idući tjedan. Hitni se, naravno, uzimaju i njih zbrinjavaju zamjene, kaže Josip RajkovićDARUVAR – Dolaskom jeseni broj zaraženih koronavirusom ponovo raste. To potvrđuje i sve veći broj zaraženog medicinskog osoblja na daruvarskom i siračkom području.

U Domu zdravlja Daruvar zaraženo je šestero djelatnika/Foto: MojPortal.hr
U Domu zdravlja Daruvar zaraženo je šestero djelatnika/Foto: MojPortal.hr

Naime, ravnatelj Doma zdravlja Bjelovarsko – bilogorske županije Josip Rajković kazao nam je kako se u daruvarskom Domu zdravlja razbolilo šestero zdravstvenih djelatnika, čime je rad znatno otežan.

Najteže u laboratoriju

- Posebice je teško u laboratoriju u Daruvaru, ali situacija nije dobra niti u Siraču jer su tamo na koronavirus pozitivni medicinska sestra, zubar i njegov tehničar. Jedino liječnica u Siraču zasad nije. Nadamo se kako će se do idućeg tjedna situacija smiriti i kako će se svi oni vratiti na posao, kazao je Rajković dodavši kako su provjerili stanje svakog pojedinačnog zaposlenika.

Siračka liječnica Ljiljana Žunić zasad odolijeva zarazi koronavirosom/Foto: Privatni album
Siračka liječnica Ljiljana Žunić zasad odolijeva zarazi koronavirosom/Foto: Privatni album

- Srećom, svi su dobro, nitko nema teške simptome, a u izolaciji moraju biti sedam dana, kazao je ravnatelj kojeg smo upitali jesu li zbog većeg broja zaraženih djelatnika pacijentima uskraćene usluge liječnika i drugog medicinskog osoblja.

Nema raspoloživog kadra

- Za Daruvar i Sirač to je velik broj zaraženog osoblja. Stoga sve slučajeve koji nisu hitni prebacujemo na idući tjedan. Hitni se, naravno, uzimaju i njih zbrinjavaju zamjene. Medicinskih sestara koje mogu uskočiti uvijek imamo dovoljno, no problem je s laboratorijem. Nažalost, nema raspoloživog kadra kojeg bismo mogli zaposliti i koji bi nam bio raspoloživ za vrijeme godišnjih odmora ili bolovanja, priznaje Rajković i još jednom ističe kako vjeruje da će se situacije vrlo brzo stabilizirati.

V.d. ravnatelja Doma Zdravlja BBŽ, Josip Rajković/Foto: Martina Čapo
V.d. ravnatelja Doma Zdravlja BBŽ, Josip Rajković/Foto: Martina Čapo

Dotad pacijentima jedino preostaje da budu strpljivi i da ne idu liječnicima u Daruvaru i Siraču, ako baš nije hitno.