Fotografija: Prvi ovosezonski vlak za Split iz Bjelovara kreće večeras u 23:36/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Prvi ovosezonski vlak za Split iz Bjelovara kreće večeras u 23:36/ Foto: Deni Marčinković

Večeras kreće prvi sezonski vlak za Split. "U Bjelovaru će se ukrcati šest putnika"

Uspjeli smo dogovoriti da vlak po prvi put staje u Bjelovaru, čime smo ga povezali s Jadranom. Vlak će prometovati sve do 29. kolovoza, a cijena karte u jednom smjeru iznosi 130 kuna, kaže MarušićVečeras, nešto malo prije ponoći sa željezničkog kolodvora u Bjelovar krenut će prvi ovosezonski vlak prema Splitu, potvrdio je na današnjoj konferenciji za medije bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

- Turistički vlak vozio na dionici od Osijeka do Splita, a rezultat naših prošlogodišnjih pregovora jer taj da vlak po prvi puta staje i u Bjelovaru. Time smo Bjelovar povezali s Jadranom. Vlak će prometovati sve do 29. kolovoza, a cijena karte u jednom smjeru iznosi 130 kuna, poručio je župan Marušić.

Djeca i učenici besplatno putuju

Dodao je i to da djeca i učenici imaju osiguran besplatan prijevoz zahvaljujući Vladinom pilot projektu koji traje do kraja godine.

- Prema informacijama iz HŽ Putničkog prijevoza, interes itekako postoji. Do jučerašnjeg dana prodano je više od 1200 karata za cijelu relaciju u oba smjera, a u večerašnji vlak u Bjelovaru će ukrcati šest putnika. Ti podaci su uistinu dobri, jer sezona još uvijek nije krenula, a djeci ni završile sve školske obveze, naglasio je bjelovarsko-bilogorski župan.

Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković
Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković

Marušić je tom prilikom kazao kako se u suradnji s HŽ-om izborio za povećan broj linija, koji će krajem godine biti dio novog voznog reda.

- Više linija bit će na relaciji Bjelovar-Zagreb, a smanjit će se trajanje tog puta za desetak minuta. Nadalje, po prvi put uspostavljena je i direktna linija s Osijekom i to u oba smjera, a vesele me i dva nova niskopodna vlaka, koja će biti isporučena krajem iduće godine, zaključio je župan Marko Marušić.

Vozni red:

Osijek (20:00) – Bjelovar (23:36) – Zagreb GK (0:45/1:10) – Split (8:42)

Split (22:06) – Zagreb GK (5:57/6:48) – Bjelovar (8:12) – Osijek (11:36)

Cijena jednosmjerne karte na relaciji:

–  Osijek/Vinkovci – Split 160 kuna

–  Osijek/Vinkovci – Šibenik 150 kuna

–  Bjelovar – Split 130 kuna

–  Bjelovar – Šibenik 120 kuna