Fotografija: Župan Marušić uspio je postići dogovor s HŽ Putničkim prijevozom, a sezonski turistički vlak vozit će jednom dnevno na relaciji Osijek-Virovitica-Bjelovar-Zagreb-Split/Foto: Marko Todorov/CROPIX (Ilustracija)
Galerija
Župan Marušić uspio je postići dogovor s HŽ Putničkim prijevozom, a sezonski turistički vlak vozit će jednom dnevno na relaciji Osijek-Virovitica-Bjelovar-Zagreb-Split/Foto: Marko Todorov/CROPIX (Ilustracija)

Po prvi put vozit će izravni vlak iz Bjelovara do Jadrana. Prijevoz za učenike besplatan

Iznimno smo zadovoljni postignutim dogovorom s HŽ Putničkim prijevozom i smatramo to važnim napretkom u prometnom povezivanju Bjelovara s ostalim dijelovima Hrvatske, smatra MarušićOvog ljeta, točnije od 1. srpnja, Bjelovar će po prvi puta izravno biti povezan željezničkom linijom s Jadranom, javljaju iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Kako kažu, župan Marušić uspio je postići dogovor s HŽ Putničkim prijevozom, a sezonski turistički vlak vozit će jednom dnevno na relaciji Osijek-Virovitica-Bjelovar-Zagreb-Split. Iz Osijeka će polaziti u 20 sati, u Bjelovaru će biti u 23.35, a na krajnjem odredištu u Splitu trebao bi stići u 8.42 sata.

Besplatno za učenike

Nadalje, povratak iz Splita se planira svakog dana u 22.06 sati, u Bjelovar bi vlak stigao u 8.11, a u Osijek u 11.36 sati. Ova linija vozit će sve do 27. kolovoza, a djeca i učenici osnovnih i srednjih škola moći će putovati besplatno, sukladno Zaključku Vlade RH o uvođenju pilot-projekta besplatnog javnog željezničkog prijevoza koji je na snazi do kraja ove godine.

Od 1. srpnja, Bjelovar će po prvi puta izravno biti povezan željezničkom linijom s Jadranom/Foto: Dragan Matic/CROPIX (Ilustracija)
Od 1. srpnja, Bjelovar će po prvi puta izravno biti povezan željezničkom linijom s Jadranom/Foto: Dragan Matic/CROPIX (Ilustracija)

Podsjetimo, taj pilot-projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta školovanja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja u 2. razredu redovnih vlakova.

Napredak u prometnom povezivanju

- Izravna željeznička linija kojom će Bjelovar prvi put biti povezan s Jadranom rezultat je naših napora i razgovora koje smo započeli prošle jeseni. Iznimno smo zadovoljni postignutim dogovorom s HŽ Putničkim prijevozom i smatramo to važnim napretkom u prometnom povezivanju Bjelovara s ostalim dijelovima Hrvatske, istaknuo je župan Marko Marušić koji je s predstavnicima HŽ-a razgovarao i o boljem povezivanju Bjelovara sa Zagrebom te mogućnosti da se uvede studentski vlak iz Bjelovara prema Zagrebu.