Fotografija: Foto: Deni Marčinković/Grad Bjelovar
Galerija
Foto: Deni Marčinković/Grad Bjelovar

Uništena japanska trešnja koju su posadila djeca: "Nadzorna kamera bi nam mogla pomoći"

Ovakvo ponašanje doista osuđujem. Kontaktirali smo Cvjetni atelje koji će ako je moguće štetu sanirati ili će posaditi novo stablo, kaže bjelovarski dogradonačelnik Igor BrajdićBrojni Bjelovarčani u više su se navrata bunili zbog sječe stabala po grada, poput situacije u Ulici Ante Starčevića, o čemu više možete pročitati OVDJE. Također, žitelji središta Bjelovarsko-bilogorske županije zahtijevali su da i novi korzo dobije više stabala, jer smatraju da je potreban veći prirodni hlad, a prema najavama koje stižu iz Gradske uprave, i te žele trebale bi biti uslišane.  

Šteta će biti sanirana

Međutim, u svemu tome u Bjelovaru očito živi i nekolicina ljudima kojima mlada stabla službe za iskaljivanje bijesa. Naime, u Ulici Krste Frankopana ovih dana netko je uništio stablo japanske trešnje, koje su, usput rečeno, u sklopu akcije "Zasadi stablo, ne budi panj" prije godinu dana posadili učenici 3. osnovne škole Bjelovar s djelatnicima Cvjetnog ateljea Marina, o čemu smo pisali OVDJE.

Sadnja u Frankopanskoj ulici/ Foto: Grad Bjelovar
Sadnja u Frankopanskoj ulici/ Foto: Grad Bjelovar

Prilikom sadnje prisutan je bio i bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić, koji ne skriva da je zgrožen ponašanjem neodgovornih pojedinaca.

Japanske trešnje sadio je i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić/ Foto: Grad Bjelovar
Japanske trešnje sadio je i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić/ Foto: Grad Bjelovar

Potrgano stablo/ Foto: Deni Marčinković
Potrgano stablo/ Foto: Deni Marčinković

- Ovakvo ponašanje doista osuđujem. Kontaktirali smo Cvjetni atelje koji će štetu sanirati, ako je moguće ili će posaditi novo stablo. Posljednjih godina posadili smo više od tisuću novih stabala, a u planu su i nove akcije sredinom studenog, kada će se saditi na korzu, ali i u drugim dijelovima grada. Srećom, do sada nismo imali prijavljenu sličnu štetu na posađenim sadnicama, ali znamo imati situacije kada se uništavaju ukrasi u parku postavljeni tijekom Adventa ili drugih manifestacija. Moram reći da je većina građana kulturna, međutim uvijek se pojave pojedinci koji to pokušavaju narušiti, proučio je Brajdić.

Nadzorne kamere

Dodao je i to da bi upravo ovaj pojedinac, odnosno autor ovog nedjela, kako stvari stoje, mogao bi biti pronađen.

Bit će posađeno novo/ Foto: Deni Marčinković
Bit će posađeno novo/ Foto: Deni Marčinković

- Ovaj čin službeno ćemo prijaviti policiji. Nadalje, preko puta nalazi se trgovina čija nadzorna kamera obuhvaća područje potrganog stabla, a vlasnik je voljan snimke ustupiti. Budući da mi nemamo ovlast za takvo nešto, prijavili smo cijeli slučaj policiji i vjerujem da će oni dalje postupati, zaključio je bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić. 

Stradalo je stablo japanske trešnje/ Foto: Deni Marčinković
Stradalo je stablo japanske trešnje/ Foto: Deni Marčinković