Fotografija: Gradonačelnik Hrebak i suradnici prilikom sadnje stabla/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Gradonačelnik Hrebak i suradnici prilikom sadnje stabla/ Foto: Deni Marčinković

Do kraja godine u Bjelovaru će posaditi 1180 sadnica crne johe

Slušamo što nam građani govore, a mnogi od njih žele da se što više zelenila nalazi u našem gradu. Na taj način grad će biti ljepši, a svi zajedno postat ćemo ekološki osvješteniji, kazao je HrebakGrad Bjelovar prihvatio je suradnju s tvrtkom Kronospan CRO d.o.o. na projektu Grow, u sklopu kojeg će do kraja ove godine biti posađeno 1180 sadnica stabala crne johe. 

- Slušamo što nam građani govore, a mnogi od njih žele da se što više zelenila nalazi u našem gradu. Na taj način grad će biti ljepši, a svi zajedno postat ćemo ekološki osvješteniji. Upravo je to put kojim želimo ići i sljedećih godina, kazao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak dodavši da će prvih 180 stabala biti posađeno u Pakračkoj ulici.

Gradonačelnik Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Gradonačelnik Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Sadnice crne johe osigurala je tvrtka Kronospan, a za odabir lokacija na kojima će biti posađene zadužen je Grad. 

- Projektom Grow naša korporacija želi diljem svijeta zasaditi milijun stabala i time barem malo vratiti prirodi ono što joj pripada. U suradnji s Hrvatskim šumama odabrali smo najadekvatniji vrstu sadnica i na tome im se zahvaljujemo. Naša tvrtka jedini je hrvatski proizvođač iverične ploče, a nedavno smo završili investicijski ciklus od gotovo milijardu kuna, koji nam između ostalog omogućuje da za proizvodnju koristimo i reciklirano drvo, poručila je Lidija Baček, voditeljica nabave sirovina tvrtke Kronospan.

Lidija Baček, voditeljica nabave sirovina Kronospan CRO/ Foto: Deni Marčinković
Lidija Baček, voditeljica nabave sirovina Kronospan CRO/ Foto: Deni Marčinković

Crna joha inače je brzo rastuća vrsta drveta, a narastu do oko 30 metara visine. Kao što smo već rekli 180 sadnica posađeno će biti u Pakračkoj ulici, dok će se ostatak saditi na jesen duž buduće šetnjice uz Bjelovacku. 

- Gradu Bjelovaru potrebne su šetnjice, a osim što se miran, siguran i čisti, trebao bi biti i zeleni grad. U tijeku je izrada dokumentacije za šetnjicu u Bjelovacku, koja trenutno izgleda neugledno, ali u suradnji s Hrvatskim vodama uredit ćemo korito rijeke. Taj potez dugačak je 4,3 kilometra do Brezovca do Luga, a sama šetnjica iznosit će 2,3 kilometra od Slavonske ceste prema Lugu. Ako ne bude većih problema očekujem da bi radovi na izgradnji moderne pješačko-biciklističke staze mogli započeti na jesen, a korito rijeke bit će uređeno znatno prije zaključio je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković
Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković

Prvih dio od ukupno 1180 sadnica posađeno je u Pakračkoj ulici/ Foto: Deni Marčinković
Prvih dio od ukupno 1180 sadnica posađeno je u Pakračkoj ulici/ Foto: Deni Marčinković