Fotografija: Učenici 3. osnovne škole pomagali su pri sadnje u centru grada/ Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Učenici 3. osnovne škole pomagali su pri sadnje u centru grada/ Foto: Grad Bjelovar

Mališani iz dječjeg vrtića Ciciban i školarci pomagali pri sadnji drveća u Bjelovaru

Želimo da naš grad bude što više zelen i na tome ćemo inzistirati i u budućnosti, kazao je bjelovarski dogradonačelnik Igor BrajdićGrad Bjelovar treću godinu zaredom, odnosno od samoga početka, sudjeluje u akciji „Zasadi stablo, ne budi panj!“, koju je na razini države pokrenula istoimena varaždinska Udruga za zaštitu prirode i okoliša. Ovaj put sadi se na četiri lokacije u gradu - u Ulici Krste Frankopana, na dječjem igralištu u Ulici Jakova Gotovca, na igralištu u Radničkom naselju te na Boriku. Sve skupa riječ je o 82 stabla.

Sadnja u Frankopanskoj ulici/ Foto: Grad Bjelovar
Sadnja u Frankopanskoj ulici/ Foto: Grad Bjelovar

U Ulici Krste Frankopana posađena su stabla japanske trešnje, a djelatnicima Cvjetnog ateljea Marina tom prilikom pridružio se zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić kojemu su u pomoć priskočili učenici drugoga razreda 3. osnovne škole Bjelovar.

Umjesto šljive, japanska trešnja

Na toj su lokaciji trenutačno posađena 34 stabla, a na proljeće u planu je još dvadesetak, otkrio je Ivan Šepoval iz Cvjetnog ateljea Marina.

- Zamijenit ćemo sva stabla u ovoj ulici. Kako će koja šljiva biti vađena, tako ćemo saditi japanske trešnje, kazao je Šepoval, vlasnik tvrtke koja brine o zelenim površinama na području grada.

Akciji su se priključili i mališani iz Dječjeg vrtića Ciciban/ Foto: Grad Bjelovar
Akciji su se priključili i mališani iz Dječjeg vrtića Ciciban/ Foto: Grad Bjelovar

Stabla su posađena i na igralištu u Ulici Jakova Gotovca, u čemu su sudjelovali mališani iz Dječjega vrtića Ciciban. Sadili su 12 crvenih javora te jedan kesten. Ovaj tjedan stabla će se saditi i na Boriku te na igralištu u Radničkom naselju. Na Boriku će se posaditi 30 stabala crnogorice, a u Radničkom pet crvenih javora.

Zeleni grad

- Ovaj tjedan stabla će se saditi i na Boriku te na igralištu u Radničkom naselju. Na Boriku će se posaditi 30 stabala crnogorice, a u Radničkom pet crvenih javora. Želimo da naš grad bude što više zelen i na tome ćemo inzistirati i u budućnosti, poručio je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić.

Japanske trešnje sadio je i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić/ Foto: Grad Bjelovar
Japanske trešnje sadio je i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić/ Foto: Grad Bjelovar

Pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora Kristina Kocur pozvala je građane da se jave s prijedlozima lokacija na kojima bi se mogla saditi stabla u narednom razdoblju. Svake godine, prema prethodno izrađenom planu, sadi se određen broj stabala u gradu. Prošle godine, primjerice, održana je velika sadnja u sjevernom dijelu grada gdje je zasađeno stotinjak novih stabala. Ove godine bit će više od 300 zasađenih stabala.

Mališani na igralištu na sjeveru grada/ Foto: Grad BJelovar
Mališani na igralištu na sjeveru grada/ Foto: Grad BJelovar