Fotografija: Zbog žalbe asfaltirat će se i dionica od Gimnazije do DM-a/Foto: Martina Čapo
Galerija
Zbog žalbe asfaltirat će se i dionica od Gimnazije do DM-a/Foto: Martina Čapo

Uložena žalba na rekonstrukciju bjelovarskog korza: "Radovi neće početi još barem dva mjeseca"

Cijeli proces isključivo je na Državnoj komisiji i doista ne znamo što će i kako odlučiti. Komisija žalbu može uvažiti, odnosno poništiti natječaj ili odluku o odabiru izvođača, ali jednako tako mogu je i odbaciti, kaže BrajdićZamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić na današnjoj konferenciji za medije izvijestio je da je uložena žalba na izbor izvođača radova za projekt rekonstrukcije gradskog korza.

- Bjelovar je danas veliko gradilište i radi se kao nikada prije u povijesti. Međutim, žalbe su sastavni dio toga. Izjavljena je žalba za radove na korzu. To je normalno i potpuno legitimno da jedna tvrtka uloži žalbu na drugu tvrtku. S nama u Gradskom upravi to nema nikakve veze i na to ne možemo utjecati. Od toliko gradilišta na nekome se to moralo dogoditi, poručio je Brajdić.

Odluka Državne komisije

Kako je kazao, žalba ide na Državnu komisiju koja o njoj dalje odlučuje.

- Očekujem da će sve to trajati oko dva mjeseca. Cijeli proces isključivo je na Državnoj komisiji i doista ne znamo što će i kako odlučiti, pojasnio je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika.

Igor Brajdić /Foto: MojPortal
Igor Brajdić /Foto: MojPortal

Recimo i to da komisija žalbu može uvažiti, odnosno poništiti natječaj ili odluku o odabiru izvođača, ali jednako tako mogu je i odbaciti.

Ponuda ispod procijenjene vrijednosti

Podsjetimo, nakon provedenog natječaja, krajem prošlog mjeseca donesena je odluka da će radove na korzu izvoditi tvrtka MATO EL-D iz Ivanić Grada. Na tu odluku mogla se uložiti žalba u roku od 10 dana, što je, saznali smo danas, i učinjeno.

Procijenjena vrijednost radova bila je 11,5 milijuna kuna, a ponuda tvrtke iz Ivanić Grada bila je znatno povoljnija, odnosno iznosila je 9,9 milijuna kuna s PDV-om, rekao je Brajdić na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, o čemu više možete pročitati OVDJE

Za kraj, Brajdić je kazao i to da će zbog uložene žalbe ovih dana biti asfaltiran i dio korza od Gimnazije Bjelovar do DM-a, koji je trebao prva etapa radova.