Fotografija: Igor Brajdić otkrio je kako sredinom travnja kreće rekonstrukcija korza/Foto: MojPortal
Galerija
Igor Brajdić otkrio je kako sredinom travnja kreće rekonstrukcija korza/Foto: MojPortal

Sredinom travnja kreće rekonstrukcija korza, a ide i natječaj za državno poljoprivredno zemljište

Vrijednost rekonstrukcije korza procijenjena javnom nabavom na 11 i pol milijuna kuna, u stvarnosti će biti manja, kaže BrajdićBJELOVAR – Gradskog vijećnika Marija Holičeka (HSLS) zanimalo je sinoć na sjednici Gradskog vijeća kada će biti raspisan natječaj za državno poljoprivredno zemljište.

Odgovorio mu je dogradonačelnik Igor Brajdić.

Jasni kriteriji o prednosti

- Možemo vam dati jednu malu ekskluzivu. Poznato vam je da je Grad Bjelovar 2018. godine krenuo izrađivati program raspolaganja zemljištem u vlasništvu RH. Od tada do danas evidentirali smo 600 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Bjelovara. Od tih 600 ha utvrdili smo da je 123 ha nekorišteno. Stoga za tih 123 hektara sredinom travnja planiramo raspisati natječaj, kazao je Brajdić pojasnivši kako će prednost imati poljoprivredna gospodarstva, stočari kojima nedostaje zemlje s obzirom na broj grla, mladi poljoprivrednici koji nisu navršili 41 godinu, te naravno poljoprivreda im treba biti primarna djelatnost. Isto tako, dodatni kriteriji će biti vrsta proizvodnje, odnosno ratarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo i maslinarstvo, zaključio je Brajdić.

Vijećnika Sinišu Knezića (HSLS) zanimalo je u kojoj su fazi radovi na korzu, a odgovor mu je, uz još jedno napominjanje da se radi o ekskluzivi, dao ponovno dogradonačelnik Igor Brajdić.

Smanjena cijena rekonstrukcije korza

- Aglomeracija je pri kraju, to svi znamo. No, mislim da još nitko od medija nije objavio kako imamo potpisan ugovor s izvođačem radova na rekonstrukciji korza. Gradonačelnik je tu odluku potpisao jučer. Riječ je o tvrtki MATO EL-D iz Ivanić Grada, a ako nitko u roku od 10 dana ne uloži žalbu, sredinom travnja mogu započeti radovi na rekonstrukciji korza, pojasnio je Brajdić i dodao kako će radovi od potpisivanja ugovora trajati godinu dana.

Krpanje rupa kod Gradskog muzeja nakon aglomeracije/Foto: Martina Čapo
Krpanje rupa kod Gradskog muzeja nakon aglomeracije/Foto: Martina Čapo

S vijećnicima je podijelio još jednu dobru vijest, a to je da će vrijednost procijenjena javnom nabavom na 11 i pol milijuna kuna, u stvarnosti biti manja. Konkretno, izvođač koji je zadovoljio sve uvjete ponudio je 9,9 milijuna kuna s PDV-om.

- Cijena je dakle, ispod procijenjene cijene javne nabave što je za nas u Gradskoj upravi dobro jer ćemo ostvariti uštede. Makar bih rekao da kada je riječ o korzu uštede nisu najvažnije. Najvažnije je da se radovi odrade dobro i da ne bude kašnjenja. Ono će se, ukoliko dođe do njega, kazniti najvećom mogućom sankcijom. Na korzu može raditi samo ozbiljan izvođač, zaključio je Brajdić i još jednom dodao kako će na korzu biti duplo više drveća nego što ga sada ima.