Fotografija: Predsjednica udruge OSIT Bjelovar Sanja Đurić i tajnik Mario Blaha/Foto: Mario Blaha
Galerija
Predsjednica udruge OSIT Bjelovar Sanja Đurić i tajnik Mario Blaha/Foto: Mario Blaha

Udruga OSIT dobila Plaketu socijalnih radnika: "Ovo nam je dodatna motivacija"

"Ne mogu opisati osjećaj ponosa, srce mi je ispunjeno! Još veća važnost ove nagrade jest u tome što smo ju dobili od naših suradnika, kolega socijalnih radnika" kazao je tajnik Udruge Mario BlahaBJELOVAR – Proteklih dana i tjedana Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar ima puno razloga za veselje. Puno im se lijepih stvari dogodilo, a jedna od posljednjih je i jučerašnja plaketa koju su donijeli u Bjelovar.

Ovo je samo dodatni motiv za daljnji rad i napredak, poručuju iz OSIT-a/Foto: Mario Blaha
Ovo je samo dodatni motiv za daljnji rad i napredak, poručuju iz OSIT-a/Foto: Mario Blaha

Iz bjelovarske Udruge OSIT radosni su jer je njihov trud prepoznala struka, njihovi kolege/Foto: Mario Blaha
Iz bjelovarske Udruge OSIT radosni su jer je njihov trud prepoznala struka, njihovi kolege/Foto: Mario Blaha

Naime, bjelovarski OSIT dobitnik je Plakete Udruge socijalnih radnika Hrvatske, kao organizacija civilnog društva koja svojim radom posebno doprinosi razvoju i afirmaciji socijalnog rada.

Nagrada struke

- Ne mogu opisati osjećaj ponosa koji sam imao na jučerašnjem svečanom događaju. Srce mi je bilo ispunjeno. Naša udruga, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar, dobila je jedno izuzetno važno priznanje i nagradu. Još veća važnost ove nagrade jest u tome, kada ti ju dodijeli struka, tvoji suradnici, kolege socijalni radnici, koji su u svakodnevnom kontaktu s nama i korisnicima naših usluga, kazao je tajnik Udruge Mario Blaha koji je uz predsjednicu OSIT-a, Sanju Đurić – Fištrek, preuzeo plaketu u zagrebačkom hotelu Acadamia.

Plaketu je preuzela predsjednica Sanja Đurić/Foto: Mario Blaha
Plaketu je preuzela predsjednica Sanja Đurić/Foto: Mario Blaha

- Hvala im od srca na ovom priznanju. Velika je to čast, i odgovornost za daljnji rad. Veliko hvala i Centru za socijalnu skrb Bjelovar te ravnateljici Danieli Popović na nominaciji za plaketu. Hvala gradonačelniku Bjelovara Dariju Hrebaku i županu BBŽ-a Marku Marušiću na izuzetno lijepim preporukama i podršci našem radu. Hvala stručnom timu zaposlenika naše udruge, voloterima, predsjednici i vodstvu udruge, te roditeljima i članovima obitelji naših članova, jer su i oni zaslužni za ovu nagradu, poručio je Blaha.

Dodatna motivacija

- Inače, svečani stručni skup Socijalnih radnika RH moderirala je Željka Barić, soc. radnik. Sve su nas pozdravili Štefica Karačić, pred. udruge soc. radnika, Antun Ilijaš, predsjednik komore soc. radnika, Bakula Anđelić, izaslanica gradonačelnika grada Zagreba, Marija Pletikosa iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, te Melita Mulić, ispred Ureda predsjednika, kazao je Blaha i zaključio kako ovom nagradom njihov rad nikako neće stati.

"Nemojte misliti da ćemo tu stati! Ne, nikako nećemo! Ovo nam je samo dodatna motivacija za nove izazove i stalni napredak u budućnosti.
Kao što kaže naš moto: "Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku!", poručuju iz OSIT-a/Foto: Mario Blaha
"Nemojte misliti da ćemo tu stati! Ne, nikako nećemo! Ovo nam je samo dodatna motivacija za nove izazove i stalni napredak u budućnosti. Kao što kaže naš moto: "Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku!", poručuju iz OSIT-a/Foto: Mario Blaha

- Ovo nam je samo dodatna motivacija za nove izazove i stalni napredak u budućnosti. Kao što kaže naš moto: "Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku“, zaključio je optimistično Blaha.