Fotografija: Gradonačelnik Hrebak s članovima OSIT-a u središnjem gradskom parku/Foto: Martina Čapo
Galerija
Gradonačelnik Hrebak s članovima OSIT-a u središnjem gradskom parku/Foto: Martina Čapo

Hrebak primio Blahu iz OSIT-a: "Iz fonda za hitne situacije pomoći ćemo im plaćanje plina"

"Ne treba nikoga na lokalnoj i regionalnoj razini prozivati. Ali odgovorni moraju uvidjeti kako je sistem koji nam nameću naprosto neodrživ", kratko je komentirao BlahaBJELOVAR – Da obećanje na Facebooku gradonačelnika Darija Hrebaka kako će pomoći Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar platiti astronomske račune za plin, nije samo mrtvo slovo na papiru, dokazuje i jutrošnji sastanak u Gradskoj upravi.

Održali sastanak

Kako nam je potvrdio tajnik Udruge OSIT, Mario Blaha, jutros se uistinu našao s gradonačelnikom koji im je obećao financijsku potporu kako bi mogli platiti nevjerojatno visoke račune za plin koje su dobili za prosinac jer su nepravedno kao udruga stavljeni u klasu kupca „poduzetnik“.

Mario Blaha, tajnik Udruge/Foto: Martina Čapo
Mario Blaha, tajnik Udruge/Foto: Martina Čapo

Udruga OSIT Bjelovar u druženju s gradonačelnikom na korzu/Foto: Martina Čapo
Udruga OSIT Bjelovar u druženju s gradonačelnikom na korzu/Foto: Martina Čapo

-Hrebak nam je obećao financijski pomoći. U ponedjeljak idem kod župana Marka Marušića i načelnika općine Veliko Trojstvo Marka Kutanjca koji su se također ponudili da će nam pomoći. Ja stvarno mislim kako ne treba nikoga na lokalnoj i regionalnoj razini prozivati. Samo želim odgovornima ukazati na naš problem, želim da uvide kako je sistem koji nam nameću naprosto neodrživ, kratko je komentirao Blaha.

Interventna sredstva

Podsjetimo, Udruga OSIT je za mjesec prosinac dobila dva računa za plin. Jedan za period od 01. - 15.12. i taj je iznosio 780,00 kuna. Zatim su odmah dobili i drugi račun od 15. - 31.12.2021. i to na iznos od 2.100,00 kuna. Budući da su bili na zimskim praznicima, prostor nisu koristili cijeli mjesec. Pa se opravdano pitaju koliko će račun dobiti za siječanj, veljaču i ostale mjesece.

Kako je prošao jutrošnji sastanak upitali smo i bjelovarskog gradonačelnika Hrebaka.

Zajednička fotografija OSIT-ovaca i Hrebaka ispred paviljona/Foto: Martina Čapo
Zajednička fotografija OSIT-ovaca i Hrebaka ispred paviljona/Foto: Martina Čapo

-Sve smo se dogovorili, Grad Bjelovar pomoći će im koliko god treba. Oni će javiti o kojem iznosu je riječ, a mi ćemo im pomoć osigurati interventnim sredstima koja su namijenjena upravo za ovakve hitne situacije, kazao je Hrebak.