Fotografija: 
Foto: Ranko Suvar/CROPIX (Ilustracija)
Galerija
Foto: Ranko Suvar/CROPIX (Ilustracija)

Udruga ‘Hitna uživo 194‘ zove na uključivanje sirena u podne: ‘Odsad vozimo samo po zakonu"

"Vozila Hitne će zbog neadekvatne zakonske zaštite prilikom intervencija poštovati svaki prometni propis", poručili su i objavili video hitne iz Daruvara koja stoji na semaforu jer je upaljeno crvenoUdruga Hitna uživo 194 koja okuplja djelatnike Hitne medicinske pomoći pozvala je putem društvenih mreža svoje članove da uključivanjem sirena na kolima hitne točno u podne iskažu solidarnost s njihovim kolegom koji je uhićen zbog gaženja troje maloljetnika prilikom intervencije na Bundeku prije dva dana, piše Jutarnji list. Naime, uhićeni vozač, 62-godišnji M.M., bi danas u 12 sati trebao biti izveden pred suca istrage Županijskoga suda u Velikoj Gorici gdje će se odlučivati o tome hoće li mu biti određen istražni zatvor.

- Nakon ovakvog postupanja i privođenja našega kolege, djelatnici NZZHM Grada Zagreba zgroženi su i uplašeni.

U strahu da se ne nađu u sličnoj situaciji, od danas se strogo pridržavaju Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Što znači da po zakonu bez obzira što imaju upaljenu zvučnu i svjetlosnu signalizaciju ne smiju kršiti prometna pravila dok spašavaju živote naših građana!

Djedia je nasrnuo na medicinare koji su mu došli pomoći/Foto: Josko Supic/Cropix (Iustracija)
Djedia je nasrnuo na medicinare koji su mu došli pomoći/Foto: Josko Supic/Cropix (Iustracija)

S obzirom da naš kolega danas u 12 sati izlazi pred sudca, pozivamo sve kolege širom Hrvatske, da u isto vrijeme upale zvučnu signalizaciju na svojim vozilima, te na taj način damo podršku kolegi kojeg sistem tretira kao najvećeg kriminalca!!

Danas on, sutra mi!

Podrška kolegi!, stoji u Facebook statusu kojeg potpisuje Tomislav Petrušić.

Također, iz iste udruge su danas objavili video snimljen iz kola hitne pomoći koja pod sirenom stoje na svakome semaforu vozeći po Trešnjevci uz naslov "Od sada ovako gospodo! Sve po zakonu!", čime se sugerira da će vozila hitne pomoći zbog neadekvatne zakonske zaštite prilikom intervencija poštovati svaki prometni propis žrtvujući pritom brzinu.

Objavili su i video snimku iz Daruvara gdje se vidi da kola hitne staju na crvenom na semaforu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!