Fotografija: Mnoštvo Sirčana se odazvalo edukaciji/Foto: AVD Općina Sirač
Galerija
Mnoštvo Sirčana se odazvalo edukaciji/Foto: AVD Općina Sirač

Sjajan odaziv Sirčana na edukaciju za rukovanje defibrilatorima: "Oslobodili smo se straha"

Apsolutno najboljih dva sata na kraju dana. Svi smo različiti i svatko od nas u stresnom trenutku drugačije reagira. Treba vježbe da možemo ispravno pomoći unesrećenom, kaže jedna od polaznicaSIRAČ – Jedna od najboljih realiziranih stvari u prošloj godini na području Općine Sirač svakako je kupnja defibrilatora. Potvrdio nam je to općinski načelnik Igor Supan u nedavnom razgovoru. Kako je tada i najavio, u planu im je kupovina još tri AVD-a, ali i edukacija ljudi kako bi u „Ne daj Bože situaciji“, znali kako rukovati defibrilatorima i spasiti nekome život.

Vježba kako koristiti defibrilator/Foto: AVD Općina Sirač
Vježba kako koristiti defibrilator/Foto: AVD Općina Sirač
Foto: AVD Općina Sirač
Foto: AVD Općina Sirač

-Kupljeno je četiri defibrilatora koji su nas koštali 75 tisuća kuna. Ove godine namjeravamo nabaviti još tri. Nadamo se kako se neće morati koristiti, no ako njihova prisutnost spasi i jedan život, ispunit će svoju svrhu. Mislim da smo među prvim općinama koja će imati rasprostranjene defibrilatore i to nas čini ponosnima. Veseli nas i što ovakvim činom potičemo i ostale lokalne samouprave da povedu više računa o zdravlju i sigurnosti svojih mještana. Život nema cijenu, poručio je nedavno Supan.

Sjajan odaziv Sirčana

Edukacije su, kako je načelnik i najavio, krenule i odaziv je i više nego dobar.

Jedna od polaznica, Stanka Kreuzer, na društvenim je mrežama opisala svoje iskustvo s edukcije održane prošlog tjedna. Pritom ima i savjet za sve svoje sumještane.

Foto: AVD Općina Sirač
Foto: AVD Općina Sirač
Općina raspolaže s čak četiri uređaja, a planiraju nabaviti još tri/Foto: AVD Općina Sirač
Općina raspolaže s čak četiri uređaja, a planiraju nabaviti još tri/Foto: AVD Općina Sirač

Apsolutno najboljih dva sata na kraju dana. Hvala Tomislavu Petrušiću na oslobađanju straha od defibrilatora. Svi smo različiti i svatko od nas u stresnom trenutku drugačije reagira. Treba vježbe da možemo ispravno pomoći unesrećenom. Zato dragi Sirčani iskoristite Tomislavovu velikodušnost kojom širi svoje znanje i prijavite se za predavanje o upotrebi defibrilatora. Svaka minuta je važna i vrijedi zlata, poručila je Kreuzer.

Inače, edukaciju vodi Tomislav Petrušić, općinski vijećnik i medicinski djelatnik koji se, uz vodstvo općine, zalagao na nabavku defibrilatora.

Danas nova edukacija

-S ciljem bolje zdravstvene zaštite svojih građana Općina Sirač osigurala je prva četiri automatska vanjska defibrilatora za mjesta Sirač, Kip i Šibovac. Ovaj tjedan edukaciju za osposobljavanje prepoznavanja stanja koja ugrožavaju život te rukovanja AVD uređajem završilo je 25 osoba. Zahvaljujemo im na njihovu vremenu i želji da nauče nešto što može spasiti ljudski život. Ovoga tjedna pred nama je nekoliko edukacija kroz koje bi kroz tečaj rukovanja AVD-om trebalo proći novih 70 polaznika. Veselimo se daljnjim edukacijama i druženju, poručuje Petrušić.

Foto: AVD Općina Sirač
Foto: AVD Općina Sirač
Foto: AVD Općina Sirač
Foto: AVD Općina Sirač
Foto: AVD Općina Sirač
Foto: AVD Općina Sirač

Dodajmo, sljedeći termin za rukovanje AVD-e uređajem je danas, u ponedjeljak 13. veljače. Edukacija će se održati u prostoru Hrvatskog doma u Siraču, s početkom u 18 sati, poručuju iz Sirača.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!