Fotografija: Učenike bjelovarske škole poslužilo je vrijeme, a prodaja je išla jako dobro/Foto: MojPortal
Galerija
Učenike bjelovarske škole poslužilo je vrijeme, a prodaja je išla jako dobro/Foto: MojPortal

Učenici II. OŠ Bjelovar organizirali Mali školski sajam: "Za vanjsku učionicu prikupili 2.206,02 eura"

Pečeni vafli, palačinke, burgeri, kolači, sokovi, kava, čaj, pa čak i brzinska manikura… Sve se to moglo iskušati i doživjeti na Malom školskom sajmu II. osnovne škole BjelovarBJELOVAR - Pečeni vafli, palačinke, burgeri, kolači, sokovi, kava, čaj, pa čak i brzinska manikura… Sve se to moglo iskušati i doživjeti na Malom školskom sajmu II. osnovne škole Bjelovar koji se tradicionalno održava uz Dan škole.

Svake godine cilj je prikupiti novac za humanitarne ili projekte koji će obogatiti školsku svakodnevicu, a ovoga puta sredstva su namijenjena za podizanje i opremanje vanjske učionice u Područnoj školi Centar.

Izdvojile novac od džeparca

Za ovaj poseban događaj učenici su se pripremali danima, a ponudu su izložili na pedesetak štandova u školskom dvorištu. Učenice Gabrijela i Anamaria posjetiteljima sajma nudile su jagode u šlagu ili čokoladi.

- Izdvojile smo novac od svog džeparca kako bismo kupile sve što nam je bilo potrebno. Osim jagoda, imamo i čokoladice koje smo same ukrasile – ispričale su nam djevojčice.

Jako dobra prodaja

I njihov kolega Erik se svojski potrudio.

- Posjetiteljima nudim sok da se osvježe jer je topao dan. Svatko ostavi koliko želi novca, a prodaja ide jako dobro – rekao je Erik.

Posjetitelji, među kojima je bilo djece, roditelja i nastavnika, ponuđene proizvode su plaćali u skladu sa svojim mogućnostima i većini cijena nije bila određena. No, svaki doniranim eurom, bjelovarski školarci su korak bliže svome cilju što im je, kažu, najbolji poklon povodom Dana škole.

Kako su se pohvalili iz Škole, prodajom na Malom školskom sajmu prikupljeno je 2.206,02 eura.

Zahvalili su ujedno ponajprije učenicima, a potom roditeljima i svima ostalima koji su na bilo koji način sudjelovali u događanju.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!