Fotografija: Učenici Ekonomske i turističke škole Daruvar Franka Boroš, Arian Budimlija i Ivan Šafar, pod mentorstvom profesorice Ksenije Škorić /Foto: Ekonomska i turistička škola Daruvar
Galerija
Učenici Ekonomske i turističke škole Daruvar Franka Boroš, Arian Budimlija i Ivan Šafar, pod mentorstvom profesorice Ksenije Škorić /Foto: Ekonomska i turistička škola Daruvar

Učenici Ekonomske i turističke škole Daruvar kreirali Glagoljaricu: "Oduševili žiri i osvojili 2. mjesto"

Franka Boroš, Arian Budimlija i Ivan Šafar su osim izrade kreativnog proizvoda, oduševili prosudbeno povjerenstvo zanimljivom prezentacijom na natjecanju u OsijekuDARUVAR - Učenici Ekonomske i turističke škole Daruvar sudjelovali su na Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije u Osijeku. Riječ je o nacionalnom, međunarodnom natjecanju organiziranom za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente iz Republike Hrvatske i inozemstva.

Razne teme

Natjecanje je bilo oblikovano po pedagoškim i metodičkim standardima, a održavalo se od 30. 11. do 2. 12. 2022. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Sudionici su se natjecali u tri kategorije - Kreativni sat za osnovnoškolski uzrast, Kreativni kalendar za srednjoškolce i Kreativni planet za studente. Natjecateljima su ponuđene teme Glagoljica, Mitologija, Put svile i Vodik.

Na četvrtom međunarodnom natjecanju iz kreativne industrije bilo je:

12 sektora kreativne industrije, 3 natjecateljske kategorije, 4 teme, 165 natjecateljskih timova, 18 hrvatskih županija, 5 država sudionica i 560+ sudionika natjecanja.

Video na stranicama škole

-Učenici Ekonomske i turističke škole Daruvar Franka Boroš, Arian Budimlija i Ivan Šafar, pod mentorstvom profesorice Ksenije Škorić natjecali su se u kategoriji Kreativni kalendar u temi Glagoljica. Osmislili su i kreirali Glagoljaricu, slovaricu glagoljskih slova, te ju oblikovali u knjižicu i video koji je moguće vidjeti na društvenim mrežama škole. 

Osim izrade ovog kreativnog proizvoda, učenici su na zanimljiv način prezentirali svoj rad i oduševili prosudbeno povjerenstvo te u konačnici osvojili 2. mjesto na ovogodišnjem Milenijskom natjecanju u Osijeku, pohvalili su se iz škole.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!