Fotografija: U ministarstvu poljoprivrede kažu kako je obavijest hitna, a rizik ozbiljan/Foto: Luka Gerlanc/CROPIX (ilustracija)
 
U ministarstvu poljoprivrede kažu kako je obavijest hitna, a rizik ozbiljan/Foto: Luka Gerlanc/CROPIX (ilustracija)  

U ribljim konzervama pronašli komade stakla, povlače se s tržišta

Konzerve skuše na tržište je stavio Narodni trgovački lanac, a dobavljač je marokanska tvrtka Les grandes marques et conserveries cherifiennes reunies sa sjedištem u Casablanci
Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u četvrtak kako s tržišta hitno povlači riblje konzerve jer postoji opasnost da sadrže komadiće stakla.

Podrijetlom iz Maroka

“Proizvod, konzerva Skuša fileti u suncokretovom ulju 125g, LOT XAL 099M, datuma proizvodnje 08/04/2020, najbolje upotrijebiti do 31/12/2024 i LOT XAL 148M, datuma proizvodnje 27/05/2020, najbolje upotrijebit do 31/12/2024, podrijetlom iz Maroka moguće sadrži komadiće stakla”, navode u Ministarstvu.

Kažu kako je obavijest hitna, a rizik ozbiljan. Riblje konzerve povlače se do razine potrošača i svi koji su je kupili pozivaju se da je ne konzumiraju.

Konzerve skuše na tržište je stavio Narodni trgovački lanac, a dobavljač je marokanska tvrtka Les grandes marques et conserveries cherifiennes reunies sa sjedištem u Casablanci. Distribuirana je u Hrvatskoj.