Fotografija: Sadnja kreće uskoro/Foto: Pakrački list
Sadnja kreće uskoro/Foto: Pakrački list

U Pakracu će početkom prosinca biti posađeno 69 novih stabala lipe i kestena

Stabla lipe bit će posađena u nastavku već posađenih na potezu do pakračke bolnice, dok će kesten biti posađen na potezu od Voda Lipik do Caffe Bara „Palma“, ali i u drugim ulicamaPakrac će putem sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uskoro biti bogatiji za 69 stabala. Projekt sadnje stabala na području Grada Pakraca bit će sufinanciran u iznosu od 26.659,50 eura s PDV-om, a preostala sredstva potrebna za realizaciju projekta osigurava Grad Pakrac, piše Pakrački list.

„U tijeku je postupak jednostavne nabave, idući tjedan će biti poznat izvođač i točna vrijednost radova, a sadnja će započeti početkom prosinca“, izvijestio je Dino Briški, viši stručni suradnik za graditeljstvo.

Lokacije sadnje

Inače, stabla lipe bit će posađena u nastavku već posađenih preko puta Gradske sportske dvorane na potezu do pakračke bolnice, kesten će biti posađen na potezu od Voda Lipik do Caffe Bara „Palma“, a stablima će biti obogaćene i Ulica Josipa Juraja Strossmayera, Ivana Gundulića, kralja Tomislava, Augusta Cesarca te hrvatske policije iz Domovinskog rata, piše Pakrački list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku