Fotografija: Sudjelujte u izradi moslavačke kuharice, na vrijeme prijavite svoj moslavački recept /Foto: KruGarešnica, Bistro Kod bake
Galerija
Sudjelujte u izradi moslavačke kuharice, na vrijeme prijavite svoj moslavački recept /Foto: KruGarešnica, Bistro Kod bake

U izradi moslavačka kuharica: "Prijavite svoj recept iz djetinjstva i osvojite nagradu"

Pozivaju se profesionalci i amateri koji imaju iskustva i sjećanja na hranu kakva se spremala nekad. Osobito vrijednim smatraju jela pripravljena od tradicionalnih, lokalno uzgojenih namirnicaGAREŠNICA - LAG „Moslavina“ s međimurskim LAG-ovima surađuje na zanimljivom projektu promocije lokalne kuhinje, koji financira EU. Nazvali su ga „Dobar tek u Moslavini!“. Planiraju otisnuti moslavačku kuharicu, odnosno prikupiti recepte za tipična moslavačka jela između kojih će odabrati one koji najbolje predstavljaju regiju Moslavinu, piše KruGarešnica.

Tradicionalno jelo Bistroa Kod Bake/ Foto: KruGarešnica.info
Tradicionalno jelo Bistroa Kod Bake/ Foto: KruGarešnica.info
Tripice iz restorana "Kod bake"/Foto: Privatni album
Tripice iz restorana "Kod bake"/Foto: Privatni album

Projekt provode u suradnji s iskusnim stručnjakinjama u svojim područjima, književnicom i novinarkom Božicom Brkan (uz drugo, autorica zavičajne čitanke „Oblizeki – Moslavina za stolom“) i etnologinjom i povjesničarkom Slavicom Moslavac (uz drugo, autorica monografije „Etnološki zapisi po Moslavini i širem zavičaju“).

Sjećanja o moslavačkom stolu

Pozivaju na suradnju sve zainteresirane, profesionalce i amatere, koji smatraju da imaju zanimljiva iskustva i sjećanja na hranu kakva se spremala nekad, u vremenima mama, baka i prabaka, ruralno i urbano, bilo svakodnevno bilo o blagdanima ili obiteljskim i drugim svečanim prilikama, da se jave vrijednim sjećanjima o moslavačkom stolu, pričama i recepturama, podacima od koga su ih čuli i gdje su ih kušali, a također i prijedlozima kako bi se te recepture i jela kao predjela, glavna jela ili deserti, mogli kreativno oplemeniti danas u moslavačkoj ugostiteljskoj ponudi. Osobito vrijednim smatraju jela pripravljena i od tradicionalnih, lokalno uzgojenih namirnica. 

Foto: KruGarešnica
Foto: KruGarešnica

Pozivaju da i vi budete dio ove zajedničke, nadaju se lijepe moslavačke priče, pa svoje recepte pošaljite na e-mail adresu LAG-a „Moslavina“ lag.moslavina@gmail.com do 15. siječnja 2023. godine.

Kod bake/Foto: Janja Čaisa
Kod bake/Foto: Janja Čaisa
Kod bake/Foto: Janja Čaisa
Kod bake/Foto: Janja Čaisa

Recepte koji budu izabrani i predstavljeni u moslavačkoj kuharici LAG „Moslavina“ nagradit će prigodnim darom, piše KruGarešnica.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!