Fotografija: Polaznici su radili u grupama/ Foto: Inkubator ideja
Galerija
Polaznici su radili u grupama/ Foto: Inkubator ideja

U Inkubatoru ideja održana zanimljiva radionica: "Naučio sam postavljati životne prioritete"

Bilo mi je predivno vidjeti kako su motivirani i kako su se u grupnom radu oslobodili, kaže voditeljica radionice Dunja DundaProjekt je sufinacirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Projekt je sufinacirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Dunja Dunda, stručnjakinja s višegodišnjim iskustvom u području upravljanja ciljevima i psihologinje iz Act grupe, održala je interaktivnu radionicu u Inkubatoru ideja pod nazivom ''Upravljanje osobnim i poslovnim ciljevima''.

Uz teoriju, naglasak je na radionici stavljen na praktični dio u kojemu su sudionici aktivno radili na prepoznavanju svojih ciljeva, kako osobnih, tako i poslovnih te na identificiranju prepreka koje ih sprječavaju da dođu do željenih ciljeva.

Dunja Dunda zadovoljna je reakcijama svih sudionika/ Foto: Inkubator ideja
Dunja Dunda zadovoljna je reakcijama svih sudionika/ Foto: Inkubator ideja

- Jako sam zadovoljna radionicom. Sudionici su u početku malo bili oprezni, no kroz razne vježbe koje smo radili stvarno su se opustili i uživali. Bilo mi je predivno vidjeti kako su motivirani i kako su se u grupnom radu oslobodili i pričali o svojim ciljevima, željama i preprekama koje su uspjeli osvijestiti jer to je prvi cilj u rješavanju problema – istaknula je Dunja Dunda.

Postavljanje prioriteta

Kad se nalazimo u izazovnim ili zahtjevnim situacijama, može nam biti teško odrediti koje stvari su nam važne i kako ih ostvariti. Zato je prvi korak znati kako postaviti ciljeve. Upravo to je bio motiv nekima od sudionika da dođu na radionicu.

- Radim na puno različitih stvari i od svega toga, ne znam čemu bi se trebao najviše posvetiti. Na radionicu sam došao kako bi bolje znao postaviti prioritete. Osim toga, bilo mi j jako lijepo raditi u timu koji je bio sastavljen od osoba različitih dobnih skupina. Svatko od nas imao je različite ciljeve, ali smo se zapravo jako dobro razumjeli, i to je ono najljepše u svemu - međusobno smo se ohrabrivali. Ponekad mislimo da je nešto nerješivo, a zapravo se lako može doći do rješenja, samo je potreban drugačiji pristup – objasnio je polaznik radionice Slaven Klobučar.

Naglasak je stavljen na praktični dio/ Foto: Inkubator ideja
Naglasak je stavljen na praktični dio/ Foto: Inkubator ideja

Ciljevi nam pružaju smjer u koji trebamo slijediti i motivaciju kako bismo ostvarili zadani plan, zaključak je ove radionice. 

=============================================

Inkubator ideja – europski projekt

Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva nositelj je EU projekta pod nazivom Inkubator ideja čija je ukupna vrijednost 1.994.857,17 kn. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda iznosom od 1.695.628,59 kuna te iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (na pozicijama Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske) iznosom od 299.228,58 kuna. 

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Bjelovarskog centra za razvoj civilnoga društva. Više informacija o fondovima Europske unije možete saznati na www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr.

Projekt je sufinacirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Projekt je sufinacirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda