Fotografija: Foto: Matija Djanjesic/CROPIX (ilustracija)
Galerija
Foto: Matija Djanjesic/CROPIX (ilustracija)

U Daruvaru kreće rekreacijsko plivanje: "Trenirat ćemo dva puta tjedno u večernjim satima"

U planu je pokrenuti dvije grupe, početnu i naprednu u kojoj bi svatko imao aktivnost prilagođenu njegovim početnim sposobnostima, kažu iz Udruge Super - SportašSportska udruga Super – Sportaš od ove jeseni ima još jedan novi program. Kako kažu, nakon već uhodanog programa škole plivanja, u kojem djeluje 50-tak polaznika, a među kojima je i 15-tak natjecatelja, programa privikavanja i sigurnosti na vodi kojega provode s djecom vrtićke dobi te programa obuke neplivača za učenike početnih razreda osnovnih škola, od ove jeseni kreću s programom rekreacijskog plivanjem za građanstvo.

Spoj aerobnog i anaerobnog načina vježbanja

- Program je namijenjen svim osobama koje žele usavršiti svoje plivačko znanje, imati kontinuiranu, redovitu i stručno nadziranu rekreaciju te upražnjavati svoje slobodno vrijeme kvalitetnim tjelesnim aktivnostima. Inače, plivanje predstavlja spoj aerobnog i anaerobnog načina vježbanja koji ima pozitivne učinke na zdravlje, točnije jačanje srco - žilnog sustava, a ujedno objedinjuje i elemente vježbi snage, koji su prisutni kod rada s utezima. Također, poboljšava razinu motoričkih znanja, sposobnosti i vještina čime se direktno olakšava i svakodnevni život, pored ostalog kažu iz Udruge Super - Sportaš.

Plakat/ Foto: Udruga Super - Sportaš
Plakat/ Foto: Udruga Super - Sportaš

Dodaju i to da je ovaj program namijenjen za sve one koji već plivaju, ali se sada žele priključiti grupi, kao i onima koji tek žele krenuti baviti se redovitom rekreacijom i plivanjem.

- Treninzi će se odvijati dva puta tjedno, u večernjim satima, od 20 do 21 sat, na bazenima Termalnog vodenog parka Aqua Ballissae u Daruvaru tijekom cijele kalendarske godine. U planu je pokrenuti dvije grupe, početnu i naprednu u kojoj bi svatko imao aktivnost prilagođenu njegovim početnim sposobnostima. Za one naprednije biti će moguće i sudjelovanje na raznim rekreativnim plivačkim mitinzima, triatlonima, i ostalim natjecanjima i druženjima, ističu iz Udruge Super Sportaš.

Kreće od listopada

Inače, program je namijenjen svim dobnim skupinama i omogućuje pojedincu napredovanje u plivačkim tehnikama.

- Program obuhvaća osobnu dijagnostiku motoričkog stanja i načina plivanja, metodski. Nadalje, uključen je i razvoj pojedinih tehničkih elemenata u različitim stilovima – kraul, leđno, prsno i delfin, pravilne tehnike disanja i korištenje dodatne opreme pri plivanju, ističu iz Super Sportaša te dodaju da je rad u homogenim grupama do 15 polaznika o kojima će brigu voditi kineziolozi i treneri plivanja.

Planirani početak grupa je 10. listopad, a sve ostale informacije možete dobiti od voditelja programa Petra Otkovića (099/ 6937780) te glavnog trenera Ivana Pavlića (091/ 6020543), a možete se javiti i na mail otkovic10@hotmail.com.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku