Fotografija: Foto: Compas.hr
Galerija
Foto: Compas.hr

Daruvarska udruga Super Sportaš započela besplatnu školu plivanja na lipičkim bazenima

Ove aktivnosti na koristan način popunjavaju slobodno vrijeme tijekom školskih praznika, a djeca će ujedno naučiti pravilne tehnike plivanja - izjavio je gradonačelnik Vinko Kasana



U organizaciji Grada Lipika i Udruge Super Sportaš i ove se godine tijekom ljetnih mjeseci na lipičkim bazenima održava Škola plivanja za naše najmlađe sugrađane, piše lipički Compas.hr.

Višegodišnje iskustvo

Nastavak je to uspješne prošlogodišnje suradnje kad je na bazenima u Lipiku provedena ljetna škola, a unutar bazena Toplica Lipik zimska škola plivanja.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Udruga Super Sportaš ima višegodišnje iskustvo u provedbi programa, a treneri su magistri kineziologije s velikim iskustvom rada u plivačkom klubu i obuci neplivača. U sklopu projekta „Hrvatska pliva“ ove godine program je namijenjen za 120 djece s područja Lipika i u potpunosti je besplatan, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta te Grada Lipika. Partneri na projektu su Osnovna škola Lipik i Osnovna škola Grigora Viteza - Poljana.

Podrška gradonačelnika

Za prvu skupinu djece, njih tridesetak, u ponedjeljak je započela obuka u organizaciji trenera i trenerica udruge Super Sportaš.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Mališanima podršku pruža i Grada Lipik, a gradonačelnik Vinko Kasana im je poželio uspješnu obuku i lijepu zabavu.

- Drago mi je što smo i ove godine uspjeli realizirati Školu plivanja koja sad već postaje i tradicija na lipičkim bazenima te ćemo ju održavati svake godine. Ove aktivnosti na koristan način popunjavaju slobodno vrijeme tijekom školskih praznika, a djeca  će ujedno naučiti pravilne tehnike plivanja - izjavio je gradonačelnik Vinko Kasana za Compas.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Od magistra kineziologije Petra Otkovića, voditelja ovog programa smo doznali kako jedan ciklus obuhvaća devet dolazaka po dva školska sata koja će se na kompleksu otvorenih bazena u Lipiku odvijati tijekom prijepodnevnih sati.

Još se stignete prijaviti

Obuka, koja je započela jučer, za prvu skupinu će potrajati do 22. srpnja. Još uvijek ima mjestu u drugom (25.7. do 5.8.) i trećem terminu (7.8. do 19.8.), stoga su svi zainteresirani za usavršavanje tehnika plivanja pozvani da se prijave. Prijave i informacije se vrše kontaktom na broj 0996937780 ili putem e-maila otkovic10@hotmail.com.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Ovim aktivnostima našim se najmlađim sugrađanima želi pružiti prilika da kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme kroz sport i rekreaciju. Valja imati na umu i brojne dobrobiti samog programa. Plivanje prevenira bolesti, štiti zdravlje, pozitivno utječe na rast i razvoj djece, poboljšava i razvija snagu i izdržljivost, stvara zdrave navike bavljenja tjelesnom aktivnošću te poboljšava rad krvožilnog i dišnog sustava.