Fotografija: Gradonačelnik Dario Hrebak kaže kako Bjelovar zbog obnove vodovodne mreže neće imati problema kao Zagreb /Foto: MojPortal.hr, Goran Mehkek/CROPIX
Gradonačelnik Dario Hrebak kaže kako Bjelovar zbog obnove vodovodne mreže neće imati problema kao Zagreb /Foto: MojPortal.hr, Goran Mehkek/CROPIX

"U Bjelovaru sljedećih 30 godina neće pucati cijevi kao u Zagrebu, imat ćemo moderan vodovod"

"Bjelovar će imati moderniziranu vodnokomunalnu infrastrukturu 21.stoljeća koju su Bjelovarčani platili sa svega 4% svojim novcem, a ostatak sufinacira EU", kaže HrebakNakon novog puknuća cijevi u Zagrebu koje je ponovno izazvalo prometni kaos, na svom Facebook profilu se oglasio gradonačelnik Bjelovara, Dario Hrebak. U statusu je povukao paralelu sa događajima u Zagrebu i višeesetljetnom zanemarivanju vodovodne infrastrukture u glavnom gradu države te kazao kako upravo zbog radova koji se izvode po raskopanom Bjelovaru, grad neće imati probleme s kojima se bori Zagreb. Status Darija Hrebaka prenosimo u cijelosti. 

"Dragi Bjelovarčani,

znam, nije lako gledati raskopan grad, ali budite sigurni da cijevi neće pucati u Bjelovaru idućih 30 godina zahvaljujući projektu teškom gotovo 260 milijuna kuna, koji je gotovo 96% financiran iz EU fondova. Zagreb, a i neki drugi veliki gradovi to nisu učinili, nisu se usudili. Lakše je građane varati i graditi spomenike i fontane koji se vide, nego razrovati grad i zamijeniti važne infrastrukturne cijevi. Tko je još dobio izbore na cijevima!?

Politički je i meni bilo oportunije kao i bivšem gradonačelniku Bandiću da nema frustrirane građane koji nemaju razumijevanja za raskopan grad, ali zajedno smo izdržali jer do kraja godine svi će radovi biti završeni, a Bjelovar će imati moderniziranu vodnokomunalnu infrastrukturu 21.stoljeća koju su Bjelovarčani platili sa svega 4% svojim novcem.

Isto tako spreman je i projekt zamjene cijevi magistralnog vodovoda Delovi-Bjelovar teškog nekoliko desetaka milijuna kuna kojim se Bjelovar opskrbljuje vodom iz Podravine, a koji je toliko star da su gubici vode na njemu ogromni. Uskoro ćemo i taj projekt prijaviti na NPOO", stoji u Facebook statusu gradonačelnika Bjelovara.