Fotografija: Bazen će zbog uređenja biti zatvorengotovo mjesec dana/Foto: Aquae Balissae
Galerija
Bazen će zbog uređenja biti zatvorengotovo mjesec dana/Foto: Aquae Balissae

Termalni vodeni park u Daruvaru neće raditi skoro mjesec dana: "Na ljeto raste i cijena ulaznica"

Ovosezonski ljetni cjenik bit će skuplji 10 kuna po osobi u odnosu na prošlogodišnji, a razmišljamo da bazen ponedjeljkom bude zatvoren, kaže direktorica TVP-a Dunja Grubić- Termalni vodeni park Aquae Balissae zbog generalnog čišćenja i sanacije objekta neće raditi od 1. do 27. svibnja, potvrdila je direktorica Dunja Grubić.

Kako kaže, unutarnji bazen nije čišćen od prošle zime, a prilikom svibanjskog čišćenje vanjskog bazena, nije bilo isplativo čistiti i unutarnji.

Sanacija lijene rijeke

- Ovo je sada već dugačak period za unutarnji bazen bez čišćenja. Nadalje, u ta dva bazena ima jako puno pločica, a sanirat će se i lijena rijeka. S druge strane djelatnici nisu iskoristili godišnje odmore od prošle godine, pa će ovo ujedno biti i prilika za to. Procjena je da nam za sve radove i godišnje odmore treba upravo tih gotovo mjesec dana, naglasila je Grubić dodavši da bi nakon toga sve trebalo biti spremno za ljetnu sezonu.

Potrebno je uređenje vodene rijeke/Foto: Aquae Balissae
Potrebno je uređenje vodene rijeke/Foto: Aquae Balissae

Što se tiče same sezone najavljene su i određene promijene, prvenstveno glede cijena ulaznica.

Skuplje ulaznice

- Ovosezonski ljetni cjenik bit će skuplji 10 kuna po osobi u odnosu na prošlogodišnji. Također, čekamo sjednicu Nadzornog odbora da bi definirali radno vrijeme tijekom sezone. Prijedlog je da bazen ne radi ponedjeljkom da bi svi djelatnici mogli iskoristiti slobodan dan. U suprotnome, svaki dan imamo dva, tri djelatnika na slobodnom danu, što se osjeti u radu bazena. Kažem, to je prijedlog, a odluku će donijeti Nadzorni odbor, koji bi se trebao sastati sredinom svibnja, poručila je direktorica Dunja Grubić.

Natječaj za sezonce

Za kraj je dodala i to da se uskoro očekuje i raspisivanje natječaja za konobare, kuhare, čistačice i ostale djelatnike.

- Odaziv za natječaje također će imati utjecaj na rado vrijeme, jer ćemo tek po njegovo završetku imati kompletnu sliku s koliko djelatnika raspolažemo, zaključila je Grubić.