Fotografija: Prošlogodišnji odaziv motorista nadmašio je sva očekivanja/Foto: Štefan Brajković
Prošlogodišnji odaziv motorista nadmašio je sva očekivanja/Foto: Štefan Brajković

Sve je spremno za još jednu bjelovarsku Moto budnicu. Evo svih detalja...

Okupljanje sudionika budnice je od 4 sata na parkiralištu Dvorane europskih prvaka. U 5 sati, nakon formiranja kolone, motoristi će krenuti određenom rutom u pratnji policije, kažu iz Grada BjelovaraPrvog svibanjskog jutra i ove godine Bjelovarčane će probuditi buka motora. Naravno, riječ je o tradicionalnoj Moto budnici koja se održava više od jednog stoljeća, a i ove godine organizira ju Moto klub Bjelovar.

Okupljanje u 4 sata

- Okupljanje sudionika budnice je od 4 sata na parkiralištu Dvorane europskih prvaka. U 5 sati, nakon formiranja kolone, motoristi će krenuti određenom rutom u pratnji policije. Ruta prolazi prigradskim i gradskim ulicama u dužini od oko 50 km, a završava na Sajamskom prostoru u Gudovcu. Plan dolaska na Sajam je između 6:30 i 7:00 h, nakon čega slijedi druženje sudionika, poručili su iz Grada Bjelovara dodavši da će se na sajamskom prostoru u 8 sati održati Poligon sigurne vožnje.

Otpor radničke klase

Podsjetimo, povod organizacije Moto budnice u početku bilo je svojevrsni otpor radničke klase koja je vožnjom bez auspuha, od grada prema obližnjem Planinarskom domu Kamenitovac i natrag, izražavala nezadovoljstvo i to prije početka radnoga vremena u 6 sati.

Kasnije, iz organizacije koja se odvijala u tajnosti, prerasla je u atrakciju i posebnost koja se ne održava nigdje drugdje u svijetu. U današnje vrijeme organizira je Moto klub Bjelovar u modernijem ruhu nego na njezinim počecima. Za bjelovarsku Moto budnicu pročulo se daleko izvan bjelovarskih granica pa se u gradu 1. svibnja okupljaju motorista iz čitave Hrvatske.