![Fotografija: I ove je godine na tradicionalnom druženju u Daruvarskim Vinogradima bilo sjajno/Foto: Mario Cantoni](/media/images/20230731/49246.max-1280x1280.jpg?rev=0)
Tradicionalno druženje u Daruvarskim Vinogradima: "Marina i ove godine skuhala kotao čobanca"
kolumnist
komunalije
Vezane vijesti
DARUVAR – Pripreme i radna akcija prije fešte, 25 kilograma mesa u neizostavnom čobancu kojega tradicionalno radi gospođa Cantoni, gotovo stotinu dobro raspoloženih susjeda, prijatelja i simpatizera, samo su dio još jednog sjajnog i sada već tradicionalnog druženja u Daruvarskim vinogradima kojeg organizira tamošnji mjesni odbor na čelu s predsjednikom Marijom Cantonijem, a koji se održao protekloga vikenda.
![Foto: Mario Cantoni](/media/images/20230731/49235.width-660.jpg)
![Bojanje dječjih sprava uoči fešte/Foto: Mario Cantoni](/media/images/20230731/49240.width-660.jpg)
Kako nam kaže sam Mario Cantoni, na ovogodišnjem druženju okupilo se oko 70 odraslih osoba i 15ak djece, pa su shodno većem interesu prijatelja, morali povećati i gastronomsku ponudu, što ih posebno veseli.
Neki novi gosti
- Druženje je bilo sjajno, odazvalo nam se nešto više ljudi nego inače. Došli su nam i neki gosti koji dosad nisu bili što nas posebno veseli. Pojačali smo porcije na roštilju, a pekli smo i piletinu na ražnju. Naravno, tu je i čobanac kojega kuha moja supruga Marina. Sve odradi sama, dobije samo meso, dok sve ostale pripreme pdradi sama, pohvalio je Mario svoju suprugu koja je i ove godine čobanac od 60 litara kuhala tri puna sata.
![Priprema povrća/Foto: Mario Cantoni](/media/images/20230731/49234.width-660.jpg)
![Foto: Mario Cantoni](/media/images/20230731/49237.width-660.jpg)
![Foto: Mario Cantoni](/media/images/20230731/49245.width-660.jpg)
Osim same proslave i druženja na kojem nije nedostajalo smijeha, važno je napomenuti i kako članovi ovoga mjesnog odbora sa zadovoljstvom i u slozi pripremaju feštu danima unaprijed.
Složni sumještani
- Dva dana prije smo se našli i u jednoj zanimljivoj radnoj akciji očistili postor te smo obojali ljuljačke, vrtuljak, pješčanik, kosili smo travu... Potom je bila proslava, a drugi dan nakon nje ponovno smo se okupili, sve počistili i naravno, pojeli i popili ono što nam je ostalo, zadovoljan je Cantoni tradicijom koja se održava u Daruvarskim vinogradima.
Kako je to izgledalo, najbolje svjedoče fotografije u prilogu.
![Čobanac u pripremi, a glavna kuharica i ovaj put bila je Marina Cantoni//Foto: Mario Cantoni](/media/images/20230731/49232.width-660.jpg)
![Foto: Mario Cantoni](/media/images/20230731/49233.width-660.jpg)
![Od malih nogu po feštama/Foto: Mario Cantoni](/media/images/20230731/49236.width-660.jpg)
![Mlade snage Daaruvarskih Vinograda/Foto: Mario Cantoni](/media/images/20230731/49238.width-660.jpg)
![Glavni pečenjari Žarko, Horina, Moker i Slama/Foto: Mario Cantoni](/media/images/20230731/49239.width-660.jpg)
![Dalibor Stranjik zadužen za dobru zabavu/Foto: Mario Cantoni](/media/images/20230731/49241.width-660.jpg)
![Slama glavni na pripremi ražnja/Foto: Mario Cantoni](/media/images/20230731/49242.width-660.jpg)
![Foto: Mario Cantoni](/media/images/20230731/49243.width-660.jpg)
![Foto: Mario Cantoni](/media/images/20230731/49244.width-660.jpg)
Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!