Fotografija: Napravljena je i nadstrešnica gdje su ove godine stavljena tri stola i osam klupa za okupljanja i druženja/Foto: Mario Cantoni
Galerija
Napravljena je i nadstrešnica gdje su ove godine stavljena tri stola i osam klupa za okupljanja i druženja/Foto: Mario Cantoni

Mario Cantoni: "Fešta je bila odlična! Jelo se, pilo, družilo i plesalo baš kad nekada"

"Bilo je onih od dvije godine do sve do 80 i nešto godina. Pandemija nas je sve udaljila pa je ova zgoda idealna prilika za druženje i nove planove", istaknuo je predsjednik MO Daruvarski Vinogradi.
Mjesni odbor Daruvarski Vinogradi u subotu je organizirao, sada već tradicionalno, treće druženje mještana Daruvarskih Vinograda. Okupljanje je započelo u 17 sati na dječjem igralištu u Daruvarskim Vinogradima.

<p>Mještani Daruvarskih Vinograda zaista su uživali/Foto: Mario Cantoni</p>

Mještani Daruvarskih Vinograda zaista su uživali/Foto: Mario Cantoni

<p>Na druženju je bilo oko 70 odraslih i 20 djece/Foto: Mario Cantoni</p>

Na druženju je bilo oko 70 odraslih i 20 djece/Foto: Mario Cantoni

Pekao se roštilj, kuhao čobanac, a svirala je i živa glazba po prvi puta. Oni najmlađi družili su se na dječjem igralištu kroz sportske i zabavne igre.

<p>Kuhao se čobanac/Foto: Mario Cantoni</p>

Kuhao se čobanac/Foto: Mario Cantoni

<p>Mještani su pekli i roštilj/Foto: Mario Cantoni</p>

Mještani su pekli i roštilj/Foto: Mario Cantoni

- Uz živu glazbu koja je svirala sve do ponoći, kako epidemiološke mjere i dopuštaju, bilo je oko 70 odraslih i 20 djece. Pored roštilja i čobanca žene su ispekle i deset vrsti kolača. Družili smo se, razgovarali o planovima za naredno razdoblje, a mještani su dali i neke nove ideje. Sada je sve stvar vremena i financija koliko ćemo moći što odraditi, ali imat ćemo u vidu napraviti što više i što bolje - rekao nam je Mario Cantoni, predsjednik Mjesnog odbora Daruvarski Vinogradi.

Odlična zabava

Inače, cilj ovog okupljanja bilo je druženje i zbližavanje mještana jer svi rade i žive užurbanim tempom.

<p>Napravljena je i nadstrešnica gdje su ove godine stavljena tri stola i osam klupa za okupljanja i druženja/Foto: Mario Cantoni</p>

Napravljena je i nadstrešnica gdje su ove godine stavljena tri stola i osam klupa za okupljanja i druženja/Foto: Mario Cantoni

<p>Mario Cantoni i Marina Cantoni/Foto: Mario Cantoni</p>

Mario Cantoni i Marina Cantoni/Foto: Mario Cantoni

Uz to, i pandemija koronavirusa udaljila je mještane, kaže nam Mario Cantoni, pa se tako barem jednom godišnje pokušavaju okupiti, družiti i popričati.

<p>Druženje mještana uz pjesmu i ples/Foto: Mario Cantoni</p>

Druženje mještana uz pjesmu i ples/Foto: Mario Cantoni

- I više sam nego zadovoljan kako je na kraju sve ispalo. Uz laganu smo glazbu sjedili i pričali, zezali se, a negdje oko 23 sata malo se opustili i plesali. Bilo je ljudi, od djece od dvije godine do onih od 80 i nešto godina. Jako je lijepo bilo vidjeti 20 djece kako se igraju na dječjem igralištu što se danas rijetko viđa. Nikome se nije spavalo. Fešta je bila zaista dobra - istaknuo je Cantoni.