Fotografija: Radovi bi trebali započeti najesen i završiti tokom godinu dana/Foto: Grad Daruvar
Galerija
Radovi bi trebali započeti najesen i završiti tokom godinu dana/Foto: Grad Daruvar

Totalna obnova sportske dvorane u Daruvaru: "Nova podloga smanjit će ozljede. I neće biti vlage"

Projekt financiraju Grad i Ministarstvo turizma, a radovi obuhvaćaju postavljanje toplinske izolacije, cementnog estriha i nove elastične PVC podne obloge uz drenažu oko vanjskih zidova sportske dvoraneDARUVAR – Dobra vijest stiže za sve sportaše s područja Daruvara koji koriste Gradsku sportsku dvoranu. U periodu od narednih godinu dana trebala bi se kompletno renovirati i biti znatno kvalitetnija i sigurnija od izljeda nego što je trenutno.

Pomoć iz Ministarstva

Naime, kako doznajemo iz Grada Daruvara, odlukom Ministarstva turizma i sporta RH, Gradu Daruvaru odobren je iznos od 511.738,12 kuna za provedbu projekta "Sanacija multifunkcionalne sportske dvorane Grada Daruvara". Predmetni projekt obuhvaća demontažu postojećeg poda, postavljanje toplinske izolacije, cementnog plivajućeg estriha i nove elastične PVC podne obloge uz postavljanje drenaže oko vanjskih zidova sportske dvorane.

Dvoranu najviše koriste srednjoškolci i sportski klubovi/Foto: Grad Daruvar
Dvoranu najviše koriste srednjoškolci i sportski klubovi/Foto: Grad Daruvar

- Ukupna predviđena cijena izvođenja predmetnih radova sanacije multifunkcionalne sportske dvorane iznosi oko 1.300.000,00 kuna, a projekt su pisali i prijavili na javni poziv Ministarstva službenici Grada Daruvara uz pomoć RADA-e, Razvojne agencije Daruvar, kažu iz Grada.

Početak radova

Više o detaljima iz projekta te o početku radova kazao nam je Boris Peranović, viši savjetnik za pravne poslove u Gradskoj upravi.

-Točan trošak radova će se vidjeti nakon provedene javne nabave male vrijednosti. Zasad imamo predviđen trošak, no on nije finalan. Kada se formira cijena, vidjet ćemo kolika je razlika od dobivenog novca od Ministarstva turizma do punog iznosa i taj će dio financirati Grad Daruvar. Spomenut ću da smo od Ministarstva turizma tražili 516 tisuća kuna, a dobili smo nešto manje od 512 tisuća kuna, pojasnio je Peranović dodavši kako su dobili jedan od većih iznosa u cijeloj Hrvatskoj.

Umjesto parketa doći će nova PVC podloga koja je antibakterijska i sigurnija za sportaše, odnosno smanjuje ozljede/Foto: Grad Daruvar
Umjesto parketa doći će nova PVC podloga koja je antibakterijska i sigurnija za sportaše, odnosno smanjuje ozljede/Foto: Grad Daruvar

Ono što nas je posebno zanimalo jest kada bi radovi mogli fizički započeti.

- Od potpisivanja ugovora imamo rok od godinu dana. Vjerujem da će javna nabava ići na jesen, a nakon nje ugovaranje poslova i sami početak. Nema razloga da prije sljedećeg ljeta ne završimo s tim projektom, no to narravno, ovisi o mogućim žalbama i sličnim procedurama, kaže Peranović.

Manje ozljeda

Dodajmo, Gradska sportska dvorana u vlasništvu je Grada Daruvara, a dana je na upravljanje Sportskoj zajednici Grada. Dvoranu najviše koriste sportski klubovi, prvenstveno odbojkaški klub te srednjoškolci. 

Radit će se kompletna toplinska izolacija u dvorani/Foto: Grad Daruvar
Radit će se kompletna toplinska izolacija u dvorani/Foto: Grad Daruvar

- Dosad je podloga u dvorani bio parket koji će se sada mijenjati. Uklonit će se tribine, letve, izvest će se nova toplinska izolacija te betonska glazura na koju ide specijalna PVC podloga prilagođena unutarnjim ozljedama. Ona je zapravo najskuplji dio, no antibakterijska je i na njoj ima znatno manje ozljeda. Budući da izvana probija vlaga u dvoranu, provest će se i drenaža kako bi se riješio i taj problem, ističe Peranović.

- Grad Daruvar uz ranije proveden projekt "Sanacije borilišta Sokol" ovim projektom nastavlja ulaganja u gradsku sportsku infrastrukturu omogućujući kvalitetnije i sigurnije korištenje kako natjecateljskim tako i rekreativnim sportašima također, uz dodatne mogućnosti razvijanja sportskog turizma na području Grada Daruvara, poručuju iz Grada.

Trenutna podloga je dotrajali parket/Foto: Grad Daruvar
Trenutna podloga je dotrajali parket/Foto: Grad Daruvar