Fotografija: Daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček sa suradnicima iz Darkom obišao je novoasfaltiranu cestu/ Foto: Grad Daruvar
Galerija
Daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček sa suradnicima iz Darkom obišao je novoasfaltiranu cestu/ Foto: Grad Daruvar

Evo što Darkom sve planira raditi tijekom srpnja i kolovoza u Daruvaru

Kolodvorska i Radićeva ulica bit će obuhvaćene aglomeracijom. Bilo bi nerazumno trošiti novac na asfaltiranje, kojeg ćemo za dvije ili tri godine morati razbijati. Nismo baš toliko bogati, smatra LneničekNakon što je prošlog tjedna asfaltirana cesta koja spaja Vrbovac i izletište "Kod Francuza", do kraja mjeseca trebale bi biti uređene i bankine.

Podsjetimo, radove na dionici dugoj 850 metara vrijedne nešto više od 1,2 milijuna kuna izvodi daruvarsko komunalno poduzeće Darkom, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Po završetku ovih radova, osim što će stanovnici Daruvara dobiti još jednu dionicu asfaltirane ceste, ujedno će započeti i radovi na drugim lokacijama. 

- Tijekom srpnja planirana je izrada bankine od asfaltnog zastora u Bjelovarskoj ulici (od Badela prema željezničkoj pruzi), nasipavanje makadam ceste u dužini od 350 metara koja povezuje Gornji Daruvar i Šibovac, postavljanje ograde oko Pravoslavnog groblja u Doljanima te asfaltiranje privatnih ulaza, otkrila je predsjednica Uprave Darkoma Ivana Djedović.

Kolodvorska i Radićeva još uvijek na čekanju

Što se pak tiče uređenja Kolodvorske i Radićeve ulice te niza drugih ulica zapadno od pruge, iako svjestan njihovog lošeg stanja, gradonačelnik Damir Lneniček, ističe da će ti radovi još neko vrijeme morati pričekati. 

- Riječ je o ulicama koje će biti obuhvaćene aglomeracijom. Smatram da bi sada bilo nerazumno trošiti novac na asfaltiranje, kojeg ćemo za dvije ili tri godine morati razbijati. Nismo baš toliko bogati da dva puta asfaltiramo iste ulice. Razumijem nezadovoljstvo građana, ali ih pozivam da budu strpljivi. Trenutno asfaltiramo prigradska naselja, kao i lokacije koje nisu obuhvaćene aglomeracijom, poručio je Lneniček, dodavši da početak radova na aglomeraciji očekuje za dvije do tri godine.

Damir Lneniček, Ivana Djedović i Boro Karačić/Foto: Grad Daruvar
Damir Lneniček, Ivana Djedović i Boro Karačić/Foto: Grad Daruvar

Kako kaže, lokacija novog pročišćivača je definirana, a u tijeku je izrada novih proračuna s obzirom na to da je broj ljudi smanjen te da se u gradu promijenila vrsta gospodarstva. 

- Cijeli projekt trebao bi biti gotov iduće godine, potom slijedi prijava Hrvatskim vodama, pa raspisivanje natječaja. Očekujem da bi 2024. godine radovi mogli početi, a predviđeni rok trajanja je oko tri godine. To je proces koji traje, baš kao što je to slučaj u Bjelovaru ili Pakracu, ali nakon njega dobit ćemo više od 20 kilometara vodovoda, izmijenjenu kanalizaciju, a uredit će se i kolnici i pločnici, zaključio je daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček.