Fotografija: Nada još postoji, pomozimo da se svinjice vrate kući/Foto: Grgin Konak
Galerija
Nada još postoji, pomozimo da se svinjice vrate kući/Foto: Grgin Konak

TRAŽE SE Neobičan život nerazdvojnih svinja Timona i Pumbe: "Preživjele su i potres u Majskim Poljanama"

Imali smo jednu dojavu da su viđene dva sela dalje. No, tu je trag stao, ojađen je Gregurić koji strahuje od najgoreg jer je riječ o pasmini landras koja se uzgaja za klanjeBJELOVAR – Iza neobičnog oglasa na stupovima diljem Bjelovara o izgubljenim svinjama Timonu i Pumbi o čemu smo pisali JUČER, krije se nevjerojatna priča.

Oglas putem kojeg se traže izgubljeni Timon i Pumba/Foto: Čitatelj
Oglas putem kojeg se traže izgubljeni Timon i Pumba/Foto: Čitatelj

Naime, to su sve, samo ne obične svinje. Pobjegle su još prije otprilike dva mjeseca iz Grginog Konaka koji se nalazi u Donjim Zdjelicama u Koprivničko – križevačkoj županiji, no u Podravinu su došle iz potresom pogođenog područja.

Inače, Grgin konak u blizini Bjelovara, Đurđevca i Koprivnice, sjedište je Udruge za zaštitu životinja, prirode i društva “Grgina arka” i utočište za nezbrinute, zlostavljane, ranjene i neželjene životinje.

Pobjegle iz Grgine arke

Na imanju skladno žive sve moguće domaće životinje, a na oporavak uzimaju i divlje životinje koje nakon izlječenja vraćaju u prirodi. Do prije dva mjeseca, na imanju su bile Timon i Pumba…

Timon/Foto: Grgin Konak
Timon/Foto: Grgin Konak
Pumba/Foto: Grgin Konak
Pumba/Foto: Grgin Konak

Iz Udruge nam otkrivaju kako su svinje nestale nakon što su širili imanje.

-One su potpuno pitome i zasigurno nisu nigdje daleko otišle. Jednostavno su izašle prošetati. Iz okolice nas svi znaju, tako da ukoliko ih je netko vidio mogao ih je vratiti, ističe Hrvoje i dodaje kako strahuju od najgoreg jer je riječ o pasmini landras koja se uzgaja za klanje.

Viđene dva sela dalje

-Nemamo više puno nade, no nikad se ne zna. Lijepili smo plakate u cijeloj široj okolici, a imali smo i jednu dojavu kako su viđene dva sela dalje. No, tu je trag stao, kažu u Udruzi iz koje dva mjeseca gaje nadu.

Interes mnogih medija, kažu nam, možda im pomogne u potrazi.

Foto: Grgin Konak
Foto: Grgin Konak

Svinje Timon i Pumba nisu imale sretan život. U Podravinu su došle nakon strašnog potresa na Banovini, kada se obiteljska kuća njihovih vlasnika pretvorila u ruševinu.

-Ako se sjećate priloga na TV-u iz te kobne 2020., riječ je o obitelji čiji je član poginuo u potresu. Ostao je ispod ruševina. Žena je završila u bolnici. Svinje su potom došle kod nas i bili smo u kontaktu s njom, kaže naš sugovornik.

Ponavljamo, ako slučajno naletite na dvije svinje kako hodaju Bjelovarom i okolicom, nemojte se uplašiti. To su prijatelji Timon i Pumba. Pomozite im da se sigurno vrate kući, javite se gazdi na broj naveden na oglasu.

Foto: Grgin Konak
Foto: Grgin Konak
Foto: Grgin Konak
Foto: Grgin Konak

Dodajmo, na sam Uskrsni ponedjeljak, u Grginoj arci imaju Dane otvorenih vrata. Prilika je to da provedete dan u prirodi, okruženi životinjama, te da se uvjerite iz prve ruke čime se ovi divni ljudi, članovi Udruge, nesebično bave.

Tko zna, možda se dotad kući vrate Timon i Pumba pa ih ujedno upoznate.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku