Fotografija: Oglas putem kojeg se traže izgubljeni Timon i Pumba/Foto: Čitatelj
Galerija
Oglas putem kojeg se traže izgubljeni Timon i Pumba/Foto: Čitatelj

Je li tko vidio svinje Timona i Pumbu? Pitome su i izgubljene u Bjelovaru, vlasnik nudi nagradu

Dakle, ako slučajno naletite na dvije svinje kako hodaju gradom, nemojte se uplašiti. To su Timon i Pumba. Pomozite im da se sigurno vrate kući.Neobičan oglas osvanuo je na stupovima u Bjelovaru. Naime, nestale su dvije svinje, Timon i Pumba, a vlasnik, kako piše na oglasu, onome tko mu pomogne pri njihovom pronalasku i da bilo kakvu korisnu informaciju nudi nagradu. 

Timon i Pumba su, piše dalje, pasmine landras, bijele boje, teške oko 200 kilograma te izrazito pitome i ljudima "idu na ruku". 

Pokušali smo doći do vlasnika na broj koji je naveden na oglasu, ali se s druge strane nitko nije javljao. 

Dakle, ako slučajno naletite na dvije svinje kako hodaju Bjelovarom, nemojte se uplašiti. To su prijatelji Timon i Pumba. Pomozite im da se sigurno vrate kući, javite se gazdi na broj naveden na oglasu.

Landrasi su, inače, skupina kojoj pripada veći broj pasmina ovisno o državi u kojoj su stvorene, ali sve se one odlikuju vrlo sličnom morfologijom i proizvodnim svojstvima. Većinom su nastale križanjem velikog jorkšira s domaćim svinjama i još nekom pasminom, navodi Agroklub.

Svinje pasmine landras u prosjeku prase 10 do 12 prasadi te za 6 mjeseci postižu masu od 110 kilograma. Odlikuje ih dobra kvaliteta mesa. 

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!