Fotografija: Foto: Damjan Tadic/CROPIX
Foto: Damjan Tadic/CROPIX

Temperature se danas penju do 38, a sutra bi mogle dosezati i 40°C

Očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije, poručuju iz DHMZ-aPretežno vedro je diljem Hrvatske, već rano jutro i vrlo toplo, a kako i ne bi kad su temperature na mjestima duž Jadrana i tijekom noći bile više od 25. U nastavku dana, uz obilje sunca, temperature će rasti i do 38.

Opasnost od toplinskog vala

Na snazi je viši stupanj upozorenja na vrućinu za cijelu zemlju, opasnost od toplinskog vala je velika. Potkraj dana i u noći na utorak u najsjevernijim predjelima unutrašnjosti može biti pljuskova praćenih grmljavinom.

Utorak će biti većinom suh, pretežno sunčan, vruć i vrlo vruć. Temperature bi lokalno mogle dosezati i 40.

Srijeda donosi nestabilnije prilike, prema večeri će biti pljuskova u unutrašnjosti, uz koje će osvježiti, no lokalno prijeti nevrijeme.

Crveni alarm za Dalmaciju

Drugi dio tjedna donosi malo nestabilnije prilike i ipak manje vruće, barem što se unutrašnjosti tiče. Pljuskova će biti i na sjevernom Jadranu. gdje će prolazno zapuhati i jaka bura. U Dalmaciji će se zadržati uglavnom suho, ostat će vruće i vrlo vruće.

Sutra je za srednju Dalmaciju izdan crveni alarm.

- Očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama, poručuju iz DHMZ-a.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!