Fotografija: Foto: Boris Kovačev/CROPIX (ilustracija)
Galerija
Foto: Boris Kovačev/CROPIX (ilustracija)

NEVRIJEME Vjetar čupao stabla i dizao crijepove u Bjelovaru, grane pale na auto u Daruvaru

Zbog ispada dalekovoda, potrošači sa šireg područja Gudovca, Prgomelja i Stančića jedno su vrijeme bili bez električne energijeOlujno nevrijeme praćeno snažnim vjetrom, kišom, ali i tučom, zahvatilo je jučer djelomično i Bjelovarsko bilogorsku županiju.

Hitne su službe najviše posla imali na području Bjelovara gdje je snažan vjetar čupao stabla, dizao crijepove na krovovima kuća, a obilna kiša poplavila je neke ulice u gradu Bjelovaru.

Uklanjali grane

Prema riječima glavnog županijskog vatrogasnog zapovjednika Josipa Hegera, vatrogasci su na području Bjelovara intervenirali u samom gradu Bjelovaru i naseljima Breza, Brezovac, Ždralovi i Prgomelje.

Bjelovar jučer nakon nevremena/Snimio čitatelj
Bjelovar jučer nakon nevremena/Snimio čitatelj

- Dakle, radilo se o srušenom drveću i granama koje su pale na prometnice pa smo to morali ukloniti - rekao nam je Josip Heger napominjući kako su sve intervencije u Bjelovaru odradili pripadnici JVP Bjelovar dok su daruvarski vatrogasci imali samo jednu intervenciju i to uklanjanje drveta koje je palo na vozilo u užem centru grada.

U Daruvaru je grana pala na auto/Snimio: Čitatelj
U Daruvaru je grana pala na auto/Snimio: Čitatelj

Razgovarali smo i s voditeljem Službe civilne zaštite Bjelovar Željkom Vukojom, koji nam je otkrio kako je Županijski Centar 112 Bjelovar od 16.52 do 17.45 sati zaprimio 30-ak dojava građana sa šireg bjelovarskog područja.

Beć većih posljedica

- Građani su nam javljali o porušenim stablima na privatnim posjedima i prometnicama, a jedno je stablo palo na jednu staru napuštenu kuću u Malim Sredicama. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a evidentirano je 14 tehničkih intervencija JVP Bjelovar. Bilo je nešto dojava o urušenim i potrganim kablovima, a kvarove su sanirali djelatnici Elektre. Prema informacijama iz Elektre Bjelovar, zbog ispada dalekovoda, potrošači sa šireg područja Gudovca, Prgomelja i Stančića jedno su vrijeme bili bez električne energije. Nešto dojava bilo je i zbog popadalih crijepova, ali srećom bez većih štetnih posljedica - kazao nam je Željko Vukoja dodajući kako je oko 22.30 sati stigla dojava da su u Daruvaru pale grane na vozilo koje je bilo parkirano kod Julijevog parka.

Voda ušla u stan

- Osim toga, od 18.45 do 21 sat na bjelovarskom području bilo je šest dojava koje su se odnosile na uklanjanje grana, nestanku električne eneregije i uklanjanju bandere s kablovima - istaknuo je voditelj Službe civilne zaštite Bjelovar Željko Vukoja napominjući kako je Županijski centar 112 zaprimio i jednu dojavu o poplavi u stanu u Bjelovaru, no kako je unutra bilo jako malo vode, vatrogasci nisu intervernirali.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!