Fotografija: Predškolci su za jučerašnju početnu konferenciju uvježbali nekoliko pjesama i razveselili njima goste/Foto: Grad Daruvar
Galerija
Predškolci su za jučerašnju početnu konferenciju uvježbali nekoliko pjesama i razveselili njima goste/Foto: Grad Daruvar

Svi oduševljeni produljenim radom DV "Vladimir Nazor" Daruvar: "Roditelji mogu mirni na posao"

U DV "Vladimir Nazor" Daruvar održana je početna konferencija projekta koji omogućuje bolju ravnotežu poslovnog i obiteljskog života. Nakon nekoliko mjeseci provedbe, jasno je da su prednosti višestrukeDARUVAR - Jučer je u Dječjem vrtiću „Vladimir Nazor“ Daruvar održana početna konferencija projekta pod nazivom „Vrtić koji gradi budućnost djece“.

Podsjetimo, Grad Daruvar je nositelj ovog hvalevrijednog projekta, a zajedno s partnerom daruvarskim Dječjim vrtićem „Vladimir Nazor“ kroz produljenje radnog vremena unaprjeđuje usluge vrtića.

Okupljenim gostima prezentirani su detalji projekta/Foto: Grad Daruvar
Okupljenim gostima prezentirani su detalji projekta/Foto: Grad Daruvar

Kako smo i ranijih mjeseci pisali OVDJE, Gradu Daruvaru kao osnivaču vrtića odobrena su sredstva u ukupnom zatraženom iznosu od 1.511.276,94 kuna za spomenuti koji ukupno traje 20 mjeseci i koji prvenstveno utječe na bolju ravnotežu poslovnog i privatnog života u obiteljima. Zahvaljujući zelenom svjetlu Ministarstva, čak 25 mališana Dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“ Daruvar u vrtiću boravi i u poslijepodnevnoj smjeni. 

Proveli anketu

Zamjenicu ravnateljice vrtića, Branu Šeba upitali smo kako projekt napreduje te koliko su oni kao zaposlenici vrtića, ali i roditelji mališana zadovoljni samom provedbom.

Produljeni rad vrtića uvelike utječe na kvalitetniji obiteljski život/Foto: Grad Daruvar
Produljeni rad vrtića uvelike utječe na kvalitetniji obiteljski život/Foto: Grad Daruvar

-Unatrag više godina pojavila se potreba usklađivanja radnog vremena s potrebama roditelja koji rade u poslijepodnevnim smjenama, provela se anketa i oni su iskazali potrebu za produženim radnim vremenom vrtića. Na temelju te ankete, naš osnivač, odnosno Grad Daruvar u suradnji s Razvojnom agencijom i DV, javio se na Javni poziv Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike pod nazivom Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog predškolskog odgoja. Grad je prijavio projekt u studenom prošle godine, odobrena su nam bespovratna financijska sredstva, a budući da je projekt potpisan 23. prosinca 2021. godine, on će trajati do kolovoza 2023. godine.

Besplatno za roditelje

Valja napomenuti kako je program produljenog rada potpuno besplatan za roditelje, pojasnila nam je Brana Šeba dodavši kako roditelji zahvaljujući ovom projektu mogu bezbrižno raditi i biti produktivniji znajući da je njihovo dijete na sigurnom.

Isto tako, važno je napomenuti kako se zahvaljujući projektu zaposlilo sedam novih osoba na pola radnog vremena – dva odgojitelja, pedagog, zdravstveni djelatnik, pola kuharice i dvije čistačice.

Mališani su okupljenim gostima održali kratak, prigodni program/Foto: Grad Daruvar
Mališani su okupljenim gostima održali kratak, prigodni program/Foto: Grad Daruvar

- Na jučerašnjoj početnoj konferenciji kroz prezentaciju smo pojasnili sve o dodatnim programima koji su potpuno besplatni za naše korisnike, odnosno kraćem programu ranog učenja engleskog jezika i programu kinezioloških aktivnosti, te robotici i STEM-u.

Višestruke prednosti

Velik interes vlada za istima, tako da su prednosti projekta uistinu višestruke, naglasila je Šeba dodavši kako pogodnostima tu nije kraj.

- Osim djece, priliku za edukacijama imaju i zaposlenici vrtića. Takve edukacije su skupe i ne bismo ih si mogli priuštiti svojim sredstvima. Nadalje, zahvaljujući dobivenim sredstvima iz projekta nabavljena je i nova didaktička oprema. Sve u svemu, jako smo zadovoljni provedbom ovog projekta iako smo nešto takvo radili prvi put, kazala je Šeba dodavši na kraju kako su jučerašnju početnu konferenciju svojim nastupom uljepšali predškolci koji su okupljene goste razveselili plesom i pjesmom.