Fotografija: Zdravko i Višnja Pevec/Foto: martina Čapo/MojPortal.hr, Pevec
Galerija
Zdravko i Višnja Pevec/Foto: martina Čapo/MojPortal.hr, Pevec

Sutra, na Višnjin rođendan, Pevecovi otvaraju novi prodajni centar: "Imat ćemo dobre cijene..."

Prostor je, kako nam je kazao Zdravko Pevec, deset puta veći od prostora kojim su počeli svoju poduzetničku karijeru 1990. godine...Objavljeno: 12. travanj 2022. 11:54U srijedu 13. travnja u 13 sati Višnja i Zdravko Pevec, i to na rođendan Višnje Pevec, nakon 13 godina što su ostali bez tvrtke otvaraju svoj prvi maloprodajni centar. Objekt se otvara u Vrbovcu. Prostor je, kako nam je kazao Zdravko Pevec, deset puta veći od prostora kojim su počeli svoju poduzetničku karijeru 1990. godine kada su utemeljili nekadašnji poznati trgovački lanac Pevec, piše Jutarnji list.

- To je, naravno, daleko manji prostor nego što su bili naši nekadašnji centri. Nije to nešto impozantno, ali smo zadovoljni jer smo krenuli. Ukupna površina našeg maloprodajnog objekta je oko 500 metara četvornih - pojašnjava Zdravko Pevec.

Foto: Pevec
Foto: Pevec

Ovaj objekt u Vrbovcu posluje u sklopu tvrtke Pevec oprema koja ima sjedište u Zadru, gradu u kojem Peveci imaju kuću i često borave. Tvrtka je u vlasništvu obitelji Pevec i već se pet godina bavi veleprodajom trgovačke opreme. Radi se o policama regalima koji su infrastruktiura trgovačkih centara. Između ostalog preuzeli su rabljenu opremu splitskog Baumaxa.

Pevec pojašnjava da su dobili zastupništvo poznate talijanske tvrtke Alpine, inače, najvećeg europskog proizvođača malih traktora, trimera, kosilica, motornih pila...

- Bit ćemo cjenovno konkurentni jer dobro znamo navike i potrebe potrošača. Bit će to, siguran sam, kao i nekada. U kontaktu smo i s nekim korejskim proizvođačima tako da se uskoro mogu očekivati i njihovi proizvodi. Oni su nam se sami obratili jer su imali zastupstva u Europi, a nisu u Hrvatskoj - rekao je Zdravko Pevec.

Višnja Pevec radi posljednje provjere / Foto: Pevec
Višnja Pevec radi posljednje provjere / Foto: Pevec

Pevec kaže da će u novom centru i tvrtki biti za sada zaposleno desetak radnika, a kako se budu širili zapošljavati će još radnika.Što se tiče daljnjih planova Zdravko Pevec kaže da ih ima dosta.

- Vrbovec je u Zagrebačkoj županiji tako da je logično da sljedeći centar otvorimo u Zagrebu. Naravno u našim bliskim planovima su svakako Zadar i Bjelovar, gradovi koji su naša dva grada zato što u njima dosta boravimo. Nove objekte ćemo otvoriti kada se za to stvore uvjeti, to je realno očekivati - otkriva Zdravko Pevec koji dodaje da im ljudi bilo poznati bilo nepoznati svakodnevno prilaze i pružaju podršku.

Novi prodajni centar/Foto: Pevec
Novi prodajni centar/Foto: Pevec

Što se tiče njegove bivše tvrtke, Zdravko Pevec nije htio gotovo ništa komentirati. Tek je dodao da svaki sukob bilo ratni bilo poslovni završava tako da se sjedne za stol i da se napravi sporazum i dogovor, piše Jutarnji list.

- Neminovno je da će se i sve ovo završiti sporazumom i dogovorom. Bez obzira na to što iz te tvrtke nisu niti malo korektni prema meni i mojoj obitelji. Dakle, očekujem sporazumno i mirno rješenje oko imena tvrtke. Mene veseli što imam veliku podršku kupaca i dobavljača. Tako da ne sumnjam u uspjeh svojih novih projekata - kaže Zdravko Pevec.

Kosilice su Pevecu adut u asortimanu / Foto: Pevec
Kosilice su Pevecu adut u asortimanu / Foto: Pevec